ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεμάτη η ατζέντα της σημερινής επικοινωνίας Προέδρου - Βασιλιά Ιορδανίας

Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία ενόψει της κρίσιμης περιόδου για το Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ιορδανίας, η τριμερής συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, η πανδημία του κορωνοϊού και οι περιφερειακές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah II bin Al-Hussein, με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Αναστασίαδης μετέφερε στον Βασιλιά της Ιορδανίας τα θερμά συγχαρητήρια και τα αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης εκ μέρους του ιδίου και του κυπριακού λαού. Ένεκα της επιδημιολογικής κατάστασης που προκάλεσε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών τέθηκαν οι προσπάθειες αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού Covid-19 και η πορεία των εμβολιασμών στις δύο χώρες, πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και τρόπους για καλύτερο συντονισμό της τριμερούς συνεργασίας

Επεσήμανε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Abdullah αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που άπτονται των – ήδη εξαίρετων – διμερών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεύθυνε πρόσκληση προς τον Ιορδανό Βασιλιά για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο, όταν κι εφόσον οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν, την οποία ο Βασιλιάς Abdullah αποδέχθηκε.

Στην ατζέντα της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας βρίσκονταν, επίσης, οι περιφερειακές εξελίξεις και η τριμερής συνεργασία που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που μέχρι στιγμής έχει αποδώσει απτά αποτελέσματα προς όφελος των λαών των τριών χωρών και της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τρόπους για καλύτερο συντονισμό της τριμερούς συνεργασίας, έτσι ώστε Κύπρος και Ιορδανία, μαζί με την Ελλάδα, να συνεχίσουν να αποτελούν ισχυρούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.

Ακολούθως, ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ιορδανό Βασιλιά για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης συνάντησης τον προσεχή Απρίλιο στη Γενεύη, καθώς και για τις θέσεις και επιδιώξεις της δικής μας πλευράς, ενώ ευχαρίστησε τον Βασιλιά Abdullah για τη σημαντική στήριξη της Ιορδανίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως οι δύο ηγέτες παραμείνουν σε επικοινωνία, ενόψει της κρίσιμης περιόδου που ακολουθεί, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση