ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί

Κατέρχεται στις ευρωεκλογές με έξι Τουρκοκύπριους υποψήφιους με επικεφαλής τον Σενέρ Λεβέντ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με έξι Τουρκοκύπριους μπαίνει στην εκλογική μάχη των ευρωεκλογών το Κίνημα Γιασεμί. Εντός των επόμενων ημερών θα παρουσιαστούν οι έξι υποψήφιοι σε συνέντευξη τύπου και θα εξηγήσουν τους λόγους που κατέρχονται στις επικείμενες εκλογές.

Ο εκδότης της Αφρίκα και γνωστός δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, κάτω από τον συνδυασμό με την ονομασία Γιασεμί. Είναι από τους Τ/κ που έχουν κατηγορήσει ανοικτά την Άγκυρα για τον 1974 αλλά και για την πολιτική παρέμβασης που ασκεί στην τ/κ κοινότητα, ενώ πρόσφατα είχε δεχτεί επίθεση από τους Γκρίζους Λύκους στην εφημερίδα του Αφρίκα. Θεωρείται βάσει του Politico μία από τις προσωπικότητες που θα διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην Ε.Ε τον επόμενο χρόνο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ» είχε αναφέρει πως αν κερδίσει τις εκλογές «αυτό θα σημαίνει νίκη του κυπριακού λαού απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις και στην δικτατορία του Ερντογάν. Μία νίκη δηλαδή εναντίον του φασισμού στην Κύπρο. Όποιος συμφωνεί λοιπόν μαζί μου ας έρθει να με στηρίξει».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται και ο καθηγητής αγροτικής οικονομίας Ζεκί Μπεσικτεπελί όπως και ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιμπραήμ Αζίζ. Ο κ. Αζίς παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2018 τη συλλογή των διηγημάτων του «Το αίμα της μνήμης» με προσωπικά του βιώματα και άλλων Τ/κ και Ε/κ που αφορούν την ιστορία της Κύπρου.

Ο καθηγητής της αγροτικής οικονομίας Ζεκί Μπεσικτεπελί

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιμπραήμ Αζίζ

Μαζί τους διεκδικεί εκλογή η γνωστή ακτιβίστρια για την ειρήνη Λέιλα Κιράλπ, της οποίας ο σύζυγος είχε σκοτωθεί στην Τόχνη αλλά και ο Οζ Καραχάν, ο οποίος είναι μουσικός και ακτιβιστής που ζει στη Λάρνακα και είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα.

Ο Οζ Καραχάν είναι γνωστός ακτιβιστής και μουσικός

 Η γνωστή ακτιβίστρια για την ειρήνη Λέιλα Κιράλπ

Υποψήφια με το Κίνημα Γιασεμί είναι και η Φαϊζέ Ορντεμιτζιλέρ γνωστή λογοτέχνις και δημοσιογράφος. Είναι η συγγραφέας του γνωστού θεατρικού έργου «Κύπρος: Πικράθηκα στα ελληνικά πληγώθηκα στα τουρκικά». Το έργο καταπιάστηκε με τα γεγονότα των τελευταίων 60 χρόνων και ανέβηκε το 2015 στο θέατρο Ριάλτο με τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί να το παρακολουθούν.


 Η Φαϊζέ Ορντεμιτζιλέρ είναι γνωστή λογοτέχνις και δημοσιογράφος

Με την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, ο Σενέρ Λεβέντ ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του Κινήματος Γιασεμί στις εκλογές έχει ως στόχο τη λύση του κυπριακού και την εμπέδωση της ειρήνης για όλους εκείνους που θέλουν την Κύπρο ολόκληρη. Ψηφίζοντας όπως είπε τους υποψήφιους του Κινήματος η ψήφος τους θα έχει αντίκρισμα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στη διεθνή κοινότητα. Ο εκδότης της Αφρίκα έκανε έκκληση σε Τ/κ και Ε/κ να μην μείνουν αμέτοχοι και να κατέλθουν στην κάλπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση