ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη μάχη της έκτης έδρας το ΑΚΕΛ Λευκωσίας

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ υπάρχουν και εκπλήξεις

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Συνωστισμός πρωτοκλασάτων στελεχών αναμένεται να υπάρξει στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην επαρχία Λευκωσίας, καθώς τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος θα δώσουν τη μάχη της εκλογές τον Μάιο. Στόχος του κόμματος αυτή τη φορά είναι να ανακτήσει τη χαμένη έκτη έδρα και σε αυτό ακριβώς θα ποντάρει.

Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανεκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης, ωστόσο μαζί του διεκδικούν οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαϊδης, ο εκπρόσωπος τύπου Στέφανος Στεφάνου, ο Άριστος Δαμιανού, ο επαρχιακός Λευκωσίας Κερύνειας Χρίστος Χριστοφίδης και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Μαζί τους διεκδικεί ψήφο η νέα γενιά του κόμματος, όπως επικεφαλής του γραφείου οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου και ο επικεφαλής της εκστρατείας του Σταύρου Μαλά, Λεόντιος Φιλοθέου.

Έκπληξη προκαλεί η υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννου Σωκράτους ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο γύρω από την υποψηφιότητά του. Στο πλαίσιο των Νέων Δυνάμεων αναμένεται να διεκδικήσει η γνωστή ηθοποιός Πόπη Αβραάμ, η οποία προσφάτως σε ομιλία της έψεξε τις πολιτικές της κυβέρνησης γύρω από τον πολιτισμό, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει. Μαζί τους ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λατσιών Κυριάκος Παρπούνας, ο αθλητικογράφος Ρολάνδρος Σκέττος, η υπεύθυνη του γραφείου μετανάστευσης του ΑΚΕΛ Μαρίνα Κούκου, ο κοινοτάρχης Πέρα Χωριού Γιαννάκης Γεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  |  Βουλή  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση