ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:34
 

Θυμίζει «Σιζόπουλο» η δημοσιοποίηση των πρακτικών

Έντονη κριτική δέχεται ο ΠτΔ για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της διάσκεψης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το περιστατικό όπου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δημοσιοποίησε σε δημοσιογραφική του διάσκεψη τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου θυμίζουν τα κόμματα στον Πρόεδρο μετά και την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της διάσκεψης. Σημειώνουν δε πως τότε, ο Πρόεδρος επέκρινε σφόδρα τον Μαρίνο Σιζόπουλο για έλλειψη σοβαρότητας σημειώνοντας ότι βάζει σε ρίσκο τις συνομιλίες.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέκρινε σφόδρα την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά αλλά και να ανοίξει μέτωπο με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. «Η δημοσιοποίηση των πρακτικών θα οξύνει την αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη» ανέφερε ο κ. Κυπριανού σημειώνοντας ότι «θυσιάζουμε την Κύπρο για να διασώσουμε το κύρος του κυρίου Αναστασιάδη». Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε πως αυτή η κίνηση μόνο την οργή των Ηνωμένων Εθνών θα προκαλέσει και υπενθύμισε τη στάση που τήρησε η Κυβέρνηση απέναντι στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, όταν πριν από ένα χρόνο είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η ΕΔΕΚ καταλογίζοντας ευθύνες στον πρόεδρο για το ότι «επέτρεψε στον κ. Άιντα να οδηγήσει την πλευρά μας σε μία πενταμερή διάσκεψή τόσο στη Γενεύη όσο και στο Κρανς Μοντάνα, χωρίς να υπάρξει επαρκής προετοιμασία και χωρίς να εγγυάται ότι θα υπάρχει στοιχειώδης προϋπόθεση επιτυχίας».

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τον Μάρτιο του 2016 το προεδρικό περιβάλλον λοιδορούσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και αμφισβητούσε την ειλικρίνειά του» σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναφορικά με την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να βγάλει στο φως τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου.

«Τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε οργή και σωρεία αδικαιολόγητων αντιδράσεων από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προεδρικού. Τώρα εν της παπαθκιάς τα ξύλα;» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τύπου της ΕΔΕΚ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X