ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:19
 

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

Στη διάθεση του κοινού τα ποιητικά «Άπαντα» του Ν. Κρανιδιώτη και οι «Κυπριακές επιστολές» του Γ. Σεφέρη

Δελτίο Τύπου

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την προσθήκη στα ψηφιακά της ράφια δύο εκδόσεων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την έκδοση «‘‘Κυπριακές’’ επιστολές του Σεφέρη (1954 - 1962) από την αλληλογραφία του με τον Γ. Π. Σαββίδη» σε φιλολογική επιμέλεια Κατερίνας Κωστίου, που εξέδωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το 1991 και τα ποιητικά Άπαντα (1951-1986) του Νίκου Κρανιδιώτη με εισαγωγή Κώστα Προυσή, επίσης από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το 1988.

Οι εκδόσεις

Οι επιστολές Γ. Σεφέρη παρουσιάζουν φιλολογικό, αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον, αφού αποτυπώνουν την πολιτική στάση του Σεφέρη απέναντι στο πρόβλημα της Κύπρου και δίνουν πολύτιμα στοιχεία για άλλα ζητούμενα της Σεφερικής έρευνας. Συνολικά δημοσιεύονται 23 επιστολές (από τις οποίες η μία στη Λένα Σαββίδη) και 1 δελτάριο, που αφορούν, άμεσα είτε έμμεσα, την Κύπρο και καλύπτουν όλο το διάστημα της φιλίας τους.

Ο Νίκος Κρανιδιώτης είναι ένας από του πιο σημαντικούς ποιητές της πνευματικής γενιάς του ’30 στην Κύπρο, οι οποίοι θεμελίωσαν μια περίοδο πνευματικής ακμής για την Κύπρο. Στα Άπαντα που εκδίδει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Κύπρου δημοσιεύονται οι τέσσερις ποιητικές συλλογές του, τις Σπουδές (1951), την Επιστροφή (1974), το Ταξίδι στο Νησί του Νότου (1983) και τη συλλογή Μικρός μας Κόσμος (1986).

Ψηφιακή βιβλιοθήκη Read

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read είναι ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που στόχο έχει τη διάδοση της ψηφιακής γνώσης. Ως μέρος του προγράμματος η βιβλιοθήκη ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν σημαντικά βιβλία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Στη βιβλιοθήκη Read συμμετέχουν και τη χρηματοδοτούν οι Τράπεζα Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Την ανάπτυξη της τεχνολογίας σχεδιάζει και υλοποιεί ο Ομιλος Sppmedia. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read by MTN έχει σήμερα άνω των 2000 ενεργών χρηστών και έχουν διατεθεί στους χρήστες περισσότερα από 5000 ψηφιακά αντίγραφα βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη διατίθεται δωρεάν από το apple appstore και το google playstore.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!

PS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Κάνωπος είναι αστέρας πρώτου μεγέθους, το δεύτερο πιο φωτεινό άστρο στον ουρανό και το πιο φωτεινό στον αστερισμό της Τρόπιδος, της Πρύμνας και των Ιστίων.

Περιήγηση στον έναστρο ουρανό

Η βραβευμένη γραφίστρια και art director Σάρα Γκίλινχαμ συγκέντρωσε στο εξαιρετικό βιβλίο «Κοιτάζοντας τα αστέρια» στοιχεία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η αυτοκαταστροφική διαδρομή του ήρωα κινητοποιείται από την υστερική λαχτάρα της ευτυχίας.

Ευτυχία μέχρις εσχάτων

Με αυτό το εμβόλιμο κομμάτι ο Δημήτρης Σωτάκης προτείνει πλαγίως την αλληγορική ανάγνωση της μυθοπλασίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η ποιήτρια γνωρίζει τα μυστικά της παμπάλαιης τέχνης, και σχεδόν κάθε τυχαίο δείγμα των ποιημάτων και των στίχων του βιβλίου το επιβεβαιώνει

Λες και ήταν χθες...

Η Δήμητρα Χριστοδούλου επανέρχεται κάθε δύο-τρία χρόνια με βιβλία που επιβεβαιώνουν τα ώριμα πλέον χαρακτηριστικά της
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X