ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλη Μιχαηλίδη»

Στον εθνικό μας βιβλιογράφο, ακαταπόνητο μελετητή της λογοτεχνίας και ποιητή απονέμει ο Ομιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής (ΟΛΚ) το βραβείο

ΚΥΠΕ

Στον εθνικό μας βιβλιογράφο, ακαταπόνητο μελετητή της λογοτεχνίας και ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο απονέμει ο Ομιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής (ΟΛΚ) το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς "Βασίλη Μιχαηλίδη", για το σύνολο του έργου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΚ, "η προσφορά του Δημήτρη Δασκαλόπουλου είναι σημαντική και στα κυπριακά γράμματα ενώ η ιδιαίτερη αγάπη του για την Κύπρο τεκμηριώνεται μέσα από την αδιάλειπτη παρουσία του στα πνευματικά δρώμενα της νήσου: αφενός με ποικίλα πρωτότυπα μελετήματα και, αφετέρου, με τη στοχαστική και λεπταίσθητη ποιητική του γραφίδα".

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος συνέταξε, μεταξύ άλλων, τη βιβλιογραφία Κ.Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Άγγελου Σικελιανού, Γ.Κ. Κατσίμπαλη, Αλέξανδρου Κοτζιά, Ρόδη Ρούφου, Μανόλη Αναγνωστάκη, κ.ά. Είναι επίτιμος διδάκτωρ Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006) και του Πανεπιστημίου Πατρών (2010).

Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, στην οποία έχει συγγράψει λήμματα για πρόσωπα, θέματα και περιοδικά της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Επίσης υπήρξε μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Εντευκτήριο και της εφημερίδας Τα Νέα, ως βιβλιοκριτικός και επιφυλλιδογράφος. Το 2015 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Η τελετή απονομής του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2022) του ΟΛΚ στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ