ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η Φάρμα των Ζώων» από τη Μαρία Δέσποινα Κυριακου

Ατομική έκθεση εικαστικού όπου τα ζώα πρωταγωνιστούν στα έργα της

Newsroom K

Ατομική έκθεση εικαστικού Μαρίας Δέσποινας Κυριακου. Ανθρώπινες ανησυχιες, επικαιρότητα. Πώς ο άνθρωπος αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα και πώς βγαίνει ακέραιος μέσα από τις δυσκολιες - προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Άνθρωπος , ένα είδος υπό εξαφάνιση. Ο Τζωρτζ Όργουελ απεικόνισε τέλεια τον άνθρωπο μέσα από τα ζώα στο βιβλίο του « Η Φάρμα των Ζώων». Αποτελώντας αυτό την έμπνευση για την καλλιτέχνη, ξεκινά την αναζήτησή του ανθρώπου μέσα από τα ζώα που πρωταγωνιστούν στα έργα της . Γίνεται παρατηρητής του κόσμου και ιδιαιτερα της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το παρελθόν και το παρόν της κυπριακης πραγματικοτητας. Παρατηρεί, ασκεί κριτική , στοχάζεται, αφήνοντας παράλληλα μέσα από την ευαίσθητη γραφή του μολυβιού και του χρώματος μια ρομαντική και τρυφερή διάθεση για αυτούς τους ζωόμορφους ανθρώπους, που ελπίζει κάποτε να πάρουν την πραγματική και ουσιαστική ανθρώπινη μορφή τους. Το ερώτημα που γεννιέται και ζητά απάντηση είναι το πού πήγαν οι άνθρωποι.

Τα έργα γίνονται μέρος της φάρμας και ενσωματώνονται στο χώρο. Συνυπάρχουν αρμονικά με τα ζώα και ο επισκέπτης βιώνει με όλες του τις αισθήσεις την εμπειρία, έχοντας και ο ίδιος διαδραστικό ρόλο με τα εκθέματα. Έτσι καλείται να περπατήσει , να παρατηρήσει τα έργα στο «φυσικό» τους περιβάλλον .

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα:

Η Μαρία Δέσποινα Κυριακού γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1988. Από το 2005-2010 φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση ζωγραφικής και με καθηγητές τον Κυριάκο Μορταράκο και τον Γεώργιο Τσακίρη. Το 2008 μέσω του προγράμματος Erasmus πραγματοποίησε σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Έργα της παρουσιάστηκαν στο Τέλλογλειο Ίδρυμα Τεχνών , στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στη γκαλερί Τουφεξης, στην γκαλερί Opus 39 ενώ το 2018 έλαβε μέρος στην biennale Larnaca. 

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού:Τα εγκαινια της έκθεσης θα γίνουν στις 16 Οκτωβρίου η ώρα 18:30 στην Riverland Bio Farm, στα Κάμπια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020.  Δευτέρα - Παρασκεύη 16:00 - 19:00 και Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 12:30 & 16:00 - 19:00

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99119071

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση