ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Oxytocin» του Felix Kiessling στην γκαλερί eins

Το Blaue Sonne, μπλε ήλιος, παίζει με την κοινή οπτική για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ήλιο ή την έκλειψη του ήλιου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόσφατα, η κοιλιά του Felix Kiessling έχει γεμίσει ωκυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή, γνωστή ως το 'ναρκωτικό της αγάπης', δημιουργεί έναν κόσμο στον οποίο οι κανόνες αναθεωρούνται, τα χάσματα διαλύονται και η ενότητα επικρατεί. Η έκθεση, ‘Oxytocin’, παρουσιάζει ένα βιωματικό τρίπτυχο μέσα στον χώρο της γκαλερί αλλά και έξω: Blaue Sonne, Die Flagge και Kleiner Schmetterling.

Το Blaue Sonne, μπλε ήλιος, παίζει με την κοινή οπτική για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ήλιο ή την έκλειψη του ήλιου. Οι κόκκινες αποχρώσεις αναδεικνύουν ένα καθαρό μπλε για να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο που μυστικοποιεί και αναστρέφει τη δική του εγγύτητα και βάθος.

Η Die Flagge, σημαία, είναι κατασκευασμένη από μεταλλικές ίνες πολυαμίτης. Η μνημειακή της δομή επιπλέει και ζει στη στοά χωρίς ιεραρχική αξίωση. Η ανακλαστική ποιότητα του έργου αναδεικνύει τις ουλές της, ανακαλύπτοντας τα υπολείμματα ραμμάτων που δημιουργήθηκαν για να σχηματίσουν ένα σύνολο.

Το Kleiner Schmetterling, μικρή πεταλούδα, εκπέμπει μια εκτυφλωτική λάμψη για να ενώσει το τρίπτυχο. Αντιπροσωπεύει τη συχνότητα των κεραυνών παγκοσμίως και σε πραγματικό χρόνο, επεκτείνοντας το μέσα, έξω - αθόρυβα
και χωρίς σύνορα.

Η 'Oxytocin' είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Felix Kiessling στην Κύπρο και στην γκαλερί eins.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Felix Kiessling (γεν. 1980) είναι Γερμανός εικαστικός που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Ο Kiessling σπούδασε εικαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου από το 2008 έως το 2014 όπου σπούδασε επίσης υπό τον Ólafur Elíasson στο Ινστιτούτο Διαστημικών Πειραμάτων.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: eins γκαλερί, τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 από τις 18:30 έως τις 23:30. Η έκθεση θα διαρκέσει με΄χρι 15 Μαρτίου 2022. Ώρες λειτουργίας από 29 Ιανουαρίου και μετά: Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 20:00 Σάββατα από τις 11.00 έως τις 14.00 ή με ραντεβού. Θέμιδος 28, 3036, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 522977

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ