ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για το επάγγελμα του συντηρητή

Ο πρόεδρος των οικολόγων Κ. Γιώργος Πέρδικης κατέθεσε το ερώτημα για το επάγγελμα του συντηρητή στην Κύπρο στον Υπουργό Παιδείας

Της Λουΐζας Λούη

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Πέρδικης κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ερώτημα προς τον υπουργό Παιδείας για το θεσμικό πλαίσιο του επαγγελματος του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης στην Κύπρο. 

Ο κ. Περδίκης μιλώντας στην «Κ» ανέφερε ότι το ερώτημα έχει υποβληθεί με αφορμή τη συνέντευξή της συντηρήτριας έργων τέχνης Κατερίνα Αθηαινήτου στην «Κ» (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη). Το ερώτημα του κ. Περδίκη θα απαντηθεί σε διάστημα από 2 μέχρι 6 μήνες.

Στη συνέντευξή της, με αφορμή την αποτυχημένη συντήρηση του πίνακα «The Immaculate Conception of El Escorial» του Ισπανού καλλιτέχνη Bartolomé Esteban Murillo, η συντηρήτρια Κατερίνα Αθηαινήτου είχε αναφέρει ότι στην την Κύπρο δεν υπάρχει ούτε σύνδεσμος συντηρητών αλλά και ούτε η κατοχύρωση του επαγγέλματος, λέγοντας χαρακτηριστικά, «όποιος θέλει μπορεί να δηλωθεί ως συντηρητής με οποιαδήποτε προσόντα. Δυστυχώς, ακόμη μέχρι σήμερα από τον καιρό της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το Τμήμα Αρχαιοτήτων υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων». 

 

Σημείωνεται επίσης ότι αυτή την περίοδο συζητιέται και η κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση