ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το 1ο Lost Dogs Fest ανοίγει τις πύλες φέτος για πρώτη φορά

Φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο χειμερινό φεστιβάλ με μουσικούς από Κύπρο και εξωτερικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το 1ο Lost Dogs Fest ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο στη Μουσική Σκηνή Downtown στη Λευκωσία. Το Lost Dogs Fest φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο χειμερινό φεστιβάλ στην Κύπρο όπου θα φέρνει συγκροτήματα και μουσικούς από την Ελλάδα, το εξωτερικό καθώς και την εγχώρια μουσική σκηνή. Ξεκίνημα φέτος – και προπαραμονές Χριστουγέννων – όπου δύο από τις καλύτερες και πιο αναγνωρισμένες μπάντες στον χώρο του αγγλόφωνου Rock της Ελλάδας θα μοιραστούν για πρώτη φορά μαζί την σκηνή του Downtown. Ο λόγος για τους The Big Nose Attack και The Noise Figures όπου ύστερα από τις επιτυχημένες φετινές εμφανίσεις τους, οι μεν στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Φάρμα Project και οι δε στο Φεστιβάλ Φέγγαρος, επισκέπτονται και πάλι τη χώρα μας για λογαριασμό του 1ου Lost Dogs Fest. Μαζί τους ο Ελληνοδανός Dr. Albert Flipout’s One Can Band, ένας ξεχωριστός μουσικός που στην κυριολεξία είναι one man band και όσοι έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες του μιλάνε για ένα φαινόμενο της blues – rock σκηνής. Το 1ο Lost Dogs Fest γεννιέται και φιλοδοξεί να γίνει το χειμερινό συναυλιακό γεγονός του νησιού μας.

 

Οι μπάντες


  • THE BIG NOSE ATTACK

Οι «The Big Nose Attack» είναι ένα blues / rock ντουέτο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2011. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα αδέρφια Boogieman (κιθάρα, φωνή) και Little Tonnie (τύμπανα), έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν 3 δίσκους και να ντύσουν μουσικά μια ταινία μικρού μήκους. Η μπάντα δεν αρκείται μόνο στην ηχογράφηση μουσικής, αντιθέτως τα live είναι η κινητήρια δύναμη του εκκεντρικού διδύμου, καθώς μετρούν ήδη πάνω από δυο εκατοντάδες συναυλιών, με περιοδείες στην Ευρώπη και σε όλη την Ελλάδα αλλά και support εμφανίσεις στους Blue Oyster Cult, The Fuzztones, Clutch, Blues Pills και πολλούς άλλους.

Όλα αυτά όμως δεν έγιναν τυχαία, μιας και τα αδέρφια είχαν σαν εφόδιο την εμπειρία που κέρδισαν από την προηγούμενη μπάντα, τους Down & Out, με την οποία επίσης άνοιξαν συναυλίες μεγάλων ονομάτων όπως: ZZ Top, Johnny Winter, Gary Moore και συμμετείχαν σε διακεκριμένα φεστιβάλ του εξωτερικού.
Με φανερή αγάπη για τα μπαρουτοκαπνισμένα blues και το παλιομοδίτικο rock, ο δεμένος ήχος των Big Nose Attack αποτελούμενος από φαζαριστές κιθάρες, μονολιθικούς ρυθμούς και νοσταλγικές μελωδίες είναι μια συνταγή που θα έκανε ακόμα και το φάντασμα του Jimi Hendrix περήφανο. Φέτος έκλεισαν 5 χρόνια παρουσίας ως συγκρότημα και το γιόρτασαν τον Σεπτέμβρη με ένα ξεχωριστό live στο Αν Club με πολλούς καλεσμένους να τους συνοδεύουν πάνω στη σκηνή. Οι The Big Nose Attack θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά ζωντανά στην Κύπρο μιας και το καλοκαίρι του 2016 έδωσαν μια αξέχαστη συναυλία στο Φεστιβάλ Φάρμα Project.

 

  • THE NOISE FIGURES

Το δίδυμο των The Noise Figures αποτελούν οι Γιώργος Νίκας (drums, φωνή) και Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρα, φωνητικά), οι οποίοι μετά από δύο ευρωπαϊκές περιοδείες, εκατοντάδες συναυλίες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και έχοντας μοιραστεί την σκηνή με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της παγκόσμια σύγχρονης Rock (Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Japandroids, No Age, Dead Meadow, Sonic Jesus, Sylvain Sylvain), ανεβάζουν μουσικά τους τόνους και προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς.

Ψυχωμένα φωνητικά, ογκώδη κιθαριστικά riffs και κολλητικές μελωδίες δένουν αρμονικά και χαρακτηρίζουν το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο «Aphelion» όπου το πνεύμα των Black Sabbath καραδοκεί από το παρελθόν ενώ η ατμόσφαιρα και ο ήχος των Black Angels στιγματίζουν το παρόν.
Οι The Noise Figures στο 1ο Lost Dogs Fest θα παρουσιάσουν καινούργια τραγούδια, ενώ το καλοκαίρι που μας έφυγε έδωσαν ένα αξέχαστο Live στο Φεστιβάλ Φέγγαρος.

 

  • DR.ALBERT FLIPOUT'S ONE CAN BAND

Η «Dr. Albert Flipout’s one CAN band»* είναι ένα one man band project (άνθρωπος ορχήστρα) δημιουργία του Έλληνα-Δανού, Blues, rock, Avant-garde μουσικού Μίκη Παντελούς. Έχει κυκλοφορήσει τρία album «Can’t find my pills, 2010», «North of Africa, 2013» με το δεύτερο να του ανοίγει τις πόρτες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι «Dr. Feelgood», ενώ στις αρχές του φετινού Οκτώβρη κυκλοφόρησε το «Don’t You Call My name», όπου πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη του δουλειά.

Ο συγγραφέας Dave Harris γράφει για τον Mickey Pantelous και την «Dr. Albert Flipout’s one CAN band» στο βιβλίο του για τις one man bands, «Head, Hands and Feet, 2012»:
«Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut, μαζί με τον Ελληνοδανό άνθρωπο ορχήστρα Mickey Pantelous, αντισυμβατικοί όπως πάντα ρίχνουν φως σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής. Παίζουν τραγούδια πραγματευόμενοι την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes… αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi, βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!».

* Λογοπαίγνιο στα Αγγλικά με τη φράση ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη λέξη CAN (… Τενεκές, κουτί κονσέρβας… - … δύναμαι, μπορώ…). ONE CAN BAND (Τενεκές Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να είναι ορχήστρα)

 


Πού/πότε: Downtown Live, Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Στρόβολος, Λευκωσία, 23 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Πληροφορίες: Τηλέφωνο 99810011.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X