ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος «Με Φάρο το Φεγγάρι» τραγουδούν Μάνο Λοΐζο

Στις 21 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου και στις 23 Μαρτίου στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού

Δελτίο Τύπου

Συνθέτης ξεχωριστού διαμετρήματος ο Μάνος Λοΐζος, με Κυπριακή καταγωγή από τον πατέρα του,- ο ίδιος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου -στο σύντομο βιογραφικό, του άνοιξε νέους δρόμους με την τέχνη του. Το έργο του, αλώβητο στο πέρασμα του χρόνου, περνά από γενιά σε γενιά, παραμένοντας ζωντανό και επίκαιρο.

Ένα μικρό δείγμα από αυτό το έργο θα παρουσιάσουν με σεβασμό η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τον ερχόμενο μήνα.

Οι συναυλίες θα γίνουν:

στις 21 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου
στις 23 Μαρτίου στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού

Λαμβάνουν μέρος με τους δύο καλλιτέχνες, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο οποίος έχει και την μουσική επιμέλεια και οι εξαίρετοι σολίστ μουσικοί Κωνσταντίνος Μακαρίτης, Ανδρέας Θεοχάρους και Κώστας Χαλλούμας.

Στα 45 μόλις χρόνια της ζωής του ο Μάνος Λοΐζος έφυγε αλλά άφησε ένα υπέροχο κομμάτι από τη ψυχή του, άφησε ένα έργο μέσα από το οποίο διακρίνεται το τρομερό του ταλέντο, όχι μόνο με πολιτική διάσταση, αλλά και ερωτική. Ένα έργο το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ζωντανό, όπως και ο δημιουργός του. Τα τραγούδια του είναι γεμάτα ευαισθησίες και νόημα και όπως είπαν οι φίλοι του «άλλοτε γραμμένα από βαμβάκι και άλλοτε από ατσάλι». Ο Μάνος Λοΐζος έχει γράψει πολλά τραγούδια τα οποία ορισμένοι δεν ξέρουν πως είναι δικά του. Πώς να συνδέσει ένα άμαθο αυτί το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας με τον Κουταλιανό και το… Καλημέρα, Ήλιε; Ο ίδιος είχε δηλώσει χιουμοριστικά: «Όταν έχω κέφια, είμαι σε θέση να μελοποιήσω ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο.» Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε γι’ αυτόν: «Ο Λοΐζος δεν κατασκεύαζε. Και αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε. Γεννούσε. Κι αυτό γιατί έτσι το ένιωθε...»

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά έχει ακουμπήσει με ευλάβεια τα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ξεχωριστό καλλιτέχνη Απόστολο Ρίζο - ο οποίος θεωρείται ένας σημαντικός ερμηνευτής της νέας γενιάς - για να παρουσιάσουν ένα μέρος από το μεγάλο έργο του Μάνου Λοϊζου.

Η προπώληση έχει αρχίσει από την Tickethour.com ( tηλ. 77 77 70 40 ) και από όλα τα ACS couriers. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30.

Χορηγός ο καφές MR BROWN
Χορηγός επικοινωνίας LOVE FM

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ