ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η χορωδία Amalgamation στο Λονδίνο για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό Αβαείο του Γουέστμινστερ με τη συμμετοχή 2.000 καλεσμένων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η γυναικεία χορωδία Amalgamation θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στο Λονδίνο. Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου, παρουσία του Bασιλιά Καρόλου και της Bασιλικής συζύγου του Καμίλα, και συνοδεία του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, του Κόμη και της Κόμισσας του Ουέσεξ, της Βασιλικής Πριγκίπισσας και του αντιναύαρχου Σερ Τιμ Λόρενζ.

Το θέμα της φετινής Ημέρας της Κοινοπολιτείας είναι «Διαμορφώνοντας ένα αειφόρο και ειρηνικό κοινό μέλλον». Στην τελετή έχουν προσκληθεί 2.000 άτομα, περιλαμβανομένων των Υπατων Αρμοστών που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προτεραιότητά μας είναι να προβάλουμε τη μοναδικότητα της κουλτούρας μας μέσα από τη γυναικεία φωνή», σχολιάζει η ιδρύτρια και μαέστρος της χορωδίας, Βασιλική Αναστασίου. «Τραγουδώντας με τα ηχοχρώματα του τόπου ‘που μας ανάγιωσε’, στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε νοερά τον κόσμο που θα μας ακροαστεί», συμπληρώνει. Η χορωδία εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Commonwealth Royal Society για την πρόσκληση και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Ευχαριστίες απευθύνει και στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, στην Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, στο ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, για τη στήριξη της αποστολής.

Στην αποστολή της χορωδίας στο Λονδίνο συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Βασιλική Αναστασίου (μαέστρος). Μυρτώ Αριστείδου, Άντρια Αυγουστή, Μαρία Βουλτσοπούλου, Εύρη Δημητρίου, Χαρά Ζυμαρά, Λήδα Μαππουρίδου, Χριστίνα Μεταξά, Χριστίνα Παπαμιχαήλ, Αναστασία Προκόπη-Τάκη, Παναγιώτα Κωνσταντή, Αννίτα Κωνσταντίνου, Αυγή Χατζηπαύλου, Αργυρώ Χριστοδούλου, Κυριακή Χριστοδούλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, περιλαμβανομένης και της παρουσίασης της χορωδίας μας, σε απευθείας μετάδοση μέσω του BBC World Service και του καναλιού του BBC στο YouTube.


Σχετικά με τη χορωδία Amalgamation

Η γυναικεία χορωδία Amalgamation δημιουργήθηκε το 2014, εδρεύει στην Κύπρο και απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών καταβολών. Καθοδηγούμενη από το όραμα της ιδρύτριας και μαέστρου της, Βασιλικής Αναστασίου, η χορωδία ερμηνεύει a capella (χωρίς τη συνοδεία οργάνων) παραδοσιακές κυπριακές και διασυνοριακές μελωδίες, υμνώντας τις προφορικές παραδόσεις και τις τοπικές ιστορίες διαφορετικών περιόδων και κουλτούρων της ευρύτερης Μεσογείου.

Η Βασιλική, με τη συμβολή των συνεργατών της, προσαρμόζει παραδοσιακά και πρωτότυπα τραγούδια με σύγχρονη αρμονία και τροποποιήσεις στους στίχους, επεκτείνοντας και προβάλλοντας διαφορετικές, από τις κυρίαρχες, προοπτικές. Η φιλοσοφία της χορωδίας βασίζεται στις αξίες της συμπερίληψης, της ενότητας και της αποδοχής διαφορετικών ταυτοτήτων, φωνών και ιστορικών καταβολών.

@amalgamationchoir | @anastasiou_vasiliki

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ