ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο Ήλιος της Αυκής» στο Ριάλτο Open Air

Η έναρξη του 16ου Cyprus Rialto World Music Festival

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την συναυλία Ο Ήλιος της Αυκής αρχίζει το 16ο Cyprus Rialto World Music Festival, την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ριάλτο Open Air. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του συνθέτη Βασίλη Φιλίππου, εμπνευσμένο από μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021.

Θα παρουσιαστούν εννιά συνθέσεις στις οποίες η κυπριακή διάλεκτος έχει σημαντικό ρόλο αφού δίνει νόημα στον ήχο αλλά και επηρεάζει άμεσα την έκφραση του. Η μουσική του άλμπουμ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τον όρο ‘Σύγχρονη Tροπική Mουσική’, ο οποίος αναφέρεται στη σχέση και την άμεση σύνδεση αρχαίων ‘τρόπων’, μουσικών δηλαδή δρόμων αλλά και ρυθμών, με γεωγραφικό ενδιαφέρον την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ο δίσκος έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από το Songlines και fRoots μεταξύ άλλων.

Μουσικοί

Βασίλης Φιλίππου: φωνή, κρουστά

Μιχάλης Κουλουμής: βιολί, βιόλα

Γιάννης Κουτής: ούτι, κιθάρα

Meir Gassenbauer: νέυ

Μάριος Μενελάου: κοντραμπάσο

Το σύνολο δημιουργήθηκε αρχικά για την ηχογράφηση του δίσκου 'Ο Ήλιος της Αυκής'. Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν μελετήσει τη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου, έχουν ασχοληθεί με την σύνθεση και έχουν λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις. Πέραν από την ηχογράφηση του δίσκου, το σχήμα παρουσίασε μερικές από τις συνθέσεις στο 6ο Cyprus Jazz and World music showcase τον Νοέμβριο του 2019, ενώ τώρα προγραμματίζονται συναυλίες - παρουσιάσεις του δίσκου πρώτα στην Κύπρο και έπειτα σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Σε αισθητικό επίπεδο, πέραν από την χρήση του λόγου, η μουσική δημιουργία στο μουσικό σύνολο γίνεται με ένα ιδιωματικό τρόπο προσέγγισης όσον αφορά τη σύνθεση και εκτέλεση, τόσο στα δομικά της υλικά (κλίμακες, ρυθμοί, φόρμες κομματιών) όσο και στις εκφραστικές της ιδιαιτερότητες (μελωδική φρασιολογία, αυτοσχεδιασμός).

Για τον συνθέτη, ο ήλιος της αυγής είναι μια συνεχής υπενθύμιση για ζωή και αναζήτηση, η ένωση και επικοινωνία με τις αρχέτυπες αισθήσεις του ανθρώπου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Ριάλτο Open Air, Τρίτη 6 Ιουλίου στις 21:00. Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο)

Επικοινωνία/ Ταμείο: Τηλέφωνο 77 77 77 45 www.rialto.com.cy, Rialto App

Απαραίτητη η προεξασφάλιση θέσεων)

Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ, ΣΕΚ, Medochemie, Fameline Holding Group, Trust Insurance Cyprus, VNK Capital, EFG Private Banking, KPMG
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, ΡΙΚ, Κανάλι 6
EFFE label 2019 -2021 Ι Μέλος του Forum of Worldwide Music Festivals

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Τραγούδια ιδωμένα από το πρίσμα και τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διάλεκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion

Amalgamation Project στο FANEROMENI21

Οι γυναικείες φωνές θα σμίξουν με τα κρουστά, το βιολί αλλά και το σημερινό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ