
Well.cy
H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Στην κορυφή της λίστας της: τα κρεμμύδια
Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η κα Sanghvi στους ακόλουθους της στο Instagram.
Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στα κρεμμύδια δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιακών σπορίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια αν καταναλωθούν.
Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα — ένας τύπος μύκητα — στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας αρρωστήσουν.
Αυτός είναι ο λόγος που τα κρεμμύδια θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η κα Sanghvi.
Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.