ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

3 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο

Well.cy

H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.

Στην κορυφή της λίστας της: τα κρεμμύδια

Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η κα Sanghvi στους ακόλουθους της στο Instagram.

Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στα κρεμμύδια δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιακών σπορίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια αν καταναλωθούν.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα — ένας τύπος μύκητα — στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας αρρωστήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που τα κρεμμύδια θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η κα Sanghvi.

Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Well.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Αυτές οι φυτικές χημικές ουσίες, που περιέχονται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ...
Kathimerini.gr
 |  ΥΓΕΙΑ