ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέλος το 2023 τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού με άρωμα ή γεύση

Στόχος μια «γενιά χωρίς καπνό» λέει η Κυριακίδου

ΚΥΠΕ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη η απαγόρευση των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού με άρωμα ή γεύση, ανακοίνωσε η Κομισιόν. Τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία οκτώ μηνών για να μεταφέρουν την κατ’ εξουσιοδότηση οδηγία στην εθνική τους νομοθεσία. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από τις 23 Οκτωβρίου 2023, μετά τη λήξη μεταβατικής περιόδου για την εξάντληση του υφιστάμενου αποθέματος.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση δεν καλύπτει όλα τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με τη χρήση ατμού (vaping) αλλά μόνο αυτά που χρησιμοποιούν καπνό (tobacco).

«Ο καπνός προκαλεί το 90% των καρκίνων των πνευμόνων. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε σθεναρά στη μείωση της κατανάλωσης καπνού, δεδομένης και της συνεχούς εισαγωγής νέων προϊόντων στην αγορά» ανέφερε σχετικά η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απαγόρευση αποφασίστηκε μετά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων των εν λόγω προϊόντων καπνού σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόθεση της Κομισιόν είναι να συμβάλει σε έναν από τους στόχους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, και συγκεκριμένα την μείωση του ποσοστού του πληθυσμού που χρησιμοποιεί προϊόντα καπνού στο 5% μέχρι το 2040.

«Χάρη στην απαγόρευση, οι πολίτες μας, και ιδίως οι νέοι, θα προστατεύονται καλύτερα από τις επιβλαβείς επιπτώσεις αυτών των προϊόντων. Η απαγόρευση αυτή μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια ‘γενιά χωρίς καπνό’» πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η Agetis Supplements δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής και αναπτύσσει επιστημονικά σχεδιασμένα προϊόντα ...
 |  ΥΓΕΙΑ