ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραπεζική αργία Τρίτη και Τετάρτη

Λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρατείνεται για δύο ημέρες το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο με τραπεζική αργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επιβεβαιώνει και το ειδησιογραφικό πρακτορείο Associated Press που πρωτοδημοσίευσε την είδηση στις 17.30

Η απόφαση για να παραμείνουν κλειστές Τρίτη και Τετάρτη οι τράπεζες λαμβάνεται λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται μέχρι τη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για επιβολή τέλους σταθερότητας στις καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικό διάταγμα απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.


ΥΠΟΙΚ: Τραπεζική αργία για διευκόλυνση υλοποίησης της συμφωνίας 
Αναγκαία κρίθηκε, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η κήρυξη της 19ης και 20ης Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, με στόχο τη διευκόλυνση της υλοποίησής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 16 Μαρτίου του 2013 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές με το κοινό".


Κανονικά θα τροφοδοτούνται οι ΑΤΜ
Κανονικά θα εργάζονται οι αυτόματες ταμειακές μηχανές 24ωρης εξυπηρέτησης, παρά τη διήμερη τραπεζική αργία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού.
"Έχουν δοθεί εντολές όπως οι ATM να τροφοδοτούνται, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να εξυπηρετείται", ανέφερε η κ. Στυλιανού.

Διευκρίνισε ότι λόγω της κήρυξης της τραπεζικής αργίας, αναστάληκαν και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση