ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BoC: 18 Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση Τοποθέτησης - Ανοικτής Προσφοράς

Εγγραφή της απόφασης για μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών στο Τμήμα Εφ. Εταιρειών

ΚΥΠΕ

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της  ύστερα από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά €1 δισεκατομμύριο, ενεγράφη στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και ότι η ημερομηνία ολοκλήρωσης της Τοποθέτησης και Ανοικτής Προσφοράς είναι η 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Περαιτέρω στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Τοποθέτησης και της Ανοικτής Προσφοράς, η Τράπεζα θα προβεί σε Δημόσια Προσφορά για μέχρι €100.000.000 νέες συνήθεις μετοχές για υποβολή αιτήσεων από υφιστάμενους μετόχους (εξαιρουμένων αυτών που συμμετείχαν στην Τοποθέτηση εκτός και αν ήταν υφιστάμενοι μέτοχοι πριν την Τοποθέτηση), στην τιμή των €0.24 ανά μετοχή (στην ίδια τιμή όπως και στην Τοποθέτηση και Ανοικτή Προσφορά).

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει επίσης ότι για τη Δημόσια Προσφορά σε Ιδιώτες μετόχους και άλλους μετόχους, προκειμένου να καταστεί δυνατό για ένα διευρυμένο σύνολο Υφιστάμενων Μετόχων να εγγραφεί για νέες Συνήθεις Μετοχές καθώς και για την αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ετοιμαστεί από την Τράπεζα, για σκοπούς της Οδηγίας περί Ενημερωτικού Δελτίου, ενημερωτικό δελτίο το οποίο θα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές. Υπό την αίρεση της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων, η Τράπεζα αναμένει ότι η εισαγωγή των μετοχών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2014.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η διανομή στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ιαπωνία και επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς οποιωνδήποτε κινητών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, πρόσκληση ή πώληση σε οποιαδήποτε πολιτεία ή δικαιοδοσία στην οποία η εν λόγω προσφορά, πρόσκληση, ή πώληση θα ήταν παράνομη.

Επισημαίνει τέλος ότι οι οι κινητές αξίες δεν έχουν εγγραφεί σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο U.S. Securities Act of 1933, όπως αυτός τροποποιήθηκε, και δεν μπορούν να προσφερθούν ή πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός εάν εφαρμόζεται κάποια εξαίρεση από τέτοια εγγραφή.

Αναφέρει τέλος ότι καμία δημόσια προσφορά κινητών αξιών δεν θα διενεργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση