ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λεμεσού ο Κώστας Γαλαταριώτης

Εξελέγη το βράδυ της Δευτέρας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΛ

Τη σκυτάλη της Προεδρίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού πήρε από τον απερχόμενο Πρόεδρο Φιλόκυπρο Ανδρέου, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Γαλαταριώτης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη χθες βράδυ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΛ.


Στη λογοδοσία του ο κ. Φιλόκυπρος Ανδρέου αναφέρθηκε στις δυσκολίες της τριετούς θητείας του, που συνέπεσε  με την οικονομική κρίση και οδήγησε την Κύπρο στις αποφάσεις του Eurogroup, τον Μάρτιο του 2013 και στο μνημόνιο.
Ο κ. Ανδρέου παρατήρησε πως η χώρα μας και πρωτίστως ο επιχειρηματικός κόσμος, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ανεπαρκή ρευστότητα να προκαλεί τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως είπε, χρειάζονται σχέδια στήριξης.

Εξέφρασε δε την άποψη πως τα 200 εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου, που θα αρχίσει σε ενάμιση μήνα τη λειτουργία του, αποτελούν με βάση τις σημερινές συνθήκες «σταγόνα στον ωκεανό, αφού η έλλειψη ρευστότητας είναι ουσιαστικά ολοκληρωτική». Ο νέος Πρόεδρος Κώστας Γαλαταριώτης ανέφερε πως κατά την θητεία του με το νέο συμβούλιο, θέτει τρεις στόχους. Την επέκταση του χερσαίου χώρου του Λιμανιού με την αξιοποίηση του Μερά, για την φιλοξενία εγκαταστάσεων εταιρειών στα πλαίσια της δραστηριότητας στον ενεργειακό τομέα.

Ακόμη την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό κι στην ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πάρκου, όπως σχεδιάστηκε και κόντρα στην φημολογία για απόσυρσή του σε άλλο χώρο από τον καθορισμένο στο Πεντάκωμο.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση