ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιχείρηση Face Lifting των Κ.Α

Ποιο είναι το πρόσωπο που ανάλαβε να κάνει ελκυστική προς πώληση την εταιρεία

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τριάντα μέρες πριν φανεί το πραγματικό ενδιαφέρον των «μνηστήρων» για τις Κυπριακές Αερογραμμές ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας που είναι το κράτος επιχειρεί να βελτιώσει το προφίλ της σε μια προσπάθεια να αυξήσει το τίμημα πώλησης όταν οι σχετικές διαδικασίες μπουν στην τελική ευθεία.

Την  επιχείρηση φρεσκαρίσματος των Κυπριακών Αερογραμμών ανέλαβε ήδη ένας ειδικός σε θέματα αεροπορικών εταιρειών με πλούσια όπως υποστηρίζεται εμπειρία σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες .

Ο  Peter Davies είναι ο νέος σύμβουλος των Κυπριακών Αερογραμμών ο οποίος ανέλαβε την ειδική αποστολή ενδυνάμωσης της θέσης στην εταιρείας στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να την αγοράσουν.

Ο  Peter Davies λόγω και της εμπειρίας του σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Malta η Air Brussels η DHL και άλλες τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής και παρομοιάζεται ως ο John Hourican των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο νέος Σύμβουλος του κρατικού αερομεταφορέα προσλήφθηκε όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχοντας ως στόχο: Να διαχειριστή το θέμα με την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναμένεται να αποφασίσει αν παλαιότερη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνιστά κρατική ενίσχυση. Απόφαση η οποία θα καθορίσει το μέλλον της εταιρείας.

Το δεύτερο σημείο της αποστολής  Peter Davies είναι η ενδυνάμωση της αγοραστικής αξίας της εταιρείας νοουμένου ότι τέλος του Οκτωβρίου οι εννέα εταιρείες με τις οποίες διαπραγματεύεται το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προτάσεις.

Μέχρι τότε ο Σύμβουλος της εταιρείας θα πρέπει όπως μας ελέχθη να έχει προετοιμάσει το πεδίο για την τελική φάση που θα είναι οι διαπραγματεύσεις πώλησης με τους επενδυτές  που θα παραμείνουν στην κούρσα.

Με την πρόσληψη του Peter Davies, παρά το «τσουχτερό» πακέτο απολαβών του, συμφωνούν και οι πιλότοι της εταιρείας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο νέος Σύμβουλος μπορεί να ανεβάσει την αξία των Κυπριακών Αερογραμμών αφού όπως λέγεται η μέχρι σήμερα πορεία του θεωρείται επιτυχημένη.

Ο Peter Davies ο οποίος εδώ και δυο εβδομάδες αναλύσει τα στοιχεία της εταιρείας θα ενημερώσει την Τρίτη το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση