ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

6 τροφές που επιταχύνουν την απώλεια κιλών

Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ επιταχύνει την απώλεια των κιλών

Kathimerini.gr

Η απώλεια κιλών δεν επιτυγχάνεται μόνο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη δίαιτα ή μειώνοντας τις ποσότητες των γευμάτων μας, αλλά και προσθέτοντας πιο διαιτητικές τροφές στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Υπάρχουν κάποιες τροφές-κλειδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά πιο γρήγορα, ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας και δημιουργώντας μια αίσθηση πληρότητας μετά από κάθε γεύμα.

1.Γκρέιπφρουτ: Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα ή ένα ποτήρι χυμού τρεις φορές την ημέρα μπορεί να επιταχύνει την απώλεια των κιλών που μας ταλαιπωρούν. Τα συστατικά του φρούτου αυτού ενεργοποιούν τον οργανισμό μας να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια και όχι σε λίπος.

2.Κανέλα: Εάν πεινάτε μετά από κάθε γεύμα τότε η κανέλα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στην δίαιτα. Μόλις 1/4 κουταλιού (του γλυκού) την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας.

3. Πράσινο τσάι: Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο τσάι μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να γυμναστούμε περισσότερο αλλά και να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι πέντε ποτήρια πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε τα διπλάσια κιλά από αυτά που στοχεύουμε ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

4.Φακές: Οι φακές ικανοποιούν την πείνα μας δίνοντας λίγες θερμίδες και λιπαρά χωρίς να μας αφήνουν να πεινάμε ή να θέλουμε γλυκό. Περιέχουν φυτικές ίνες και βοηθούν και στη σωστή πέψη.

5. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα δεν έχει λίγες θερμίδες ούτε λίγα λιπαρά αλλά μπορεί να μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα να χάσουμε κιλά. Αν επιλέξουμε μαύρη σοκολάτα θα φάμε μικρότερη ποσότητα συγκριτικά με τη σοκολάτα γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό μας.

6.Κινόα: Η κινόα βοηθάει στην απώλεια των κιλών γιατί δημιουργεί αίσθηση πληρότητας. Περιέχει πρωτεΐνες αλλά και υδατάνθρακες που απελευθερώνονται αργά στον οργανισμό μας κρατώντας μας έτσι χορτάτες για περισσότερη ώρα!

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση