ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

6 τρόποι για να μειώσετε τη χοληστερίνη

Το αλάτι μπορεί να ανεβάσει τη χοληστερίνη στα ύψη

Kathimerini.gr

Πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλότερα από τα φυσιολογικό επίπεδα χοληστερίνης και προσπαθούν μέσα από ειδικές δίαιτες, φαρμακευτικές αγωγές και προγράμματα γυμναστικής να την μειώσουν.  Σύμμαχός μας στον αγώνα κατά της χοληστερίνης είναι η σωστή διατροφή αλλά και η άσκηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής ή να στερηθούμε μικρές καθημερινές απολαύσεις.

1.Αλάτι: Το αλάτι μπορεί να ανεβάσει τη χοληστερίνη στα ύψη, όμως ακόμα κι αν πρέπει να αποφύγετε κάποια συσκευασμένα προϊόντα που σας άρεσαν, θα δείτε ότι μετά από ένα μήνα θα μάθετε να απολαμβάνετε τη νοστιμιά των γευμάτων χωρίς αλάτι.

2.Φυτικές ίνες:  Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μάχη κατά της χοληστερίνης για αυτό είστε ελεύθεροι να τρώτε τροφές όπως η βρώμη, λαχανικά, ψωμί ολική άλεσης, δημητριακά και φρούτα.

3. Άσκηση: 30 λεπτά την ημέρα, 3-5 φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφράγματος αλλά και να αισθανθείτε καλύτερα. Δεν χρειάζεται ούτε να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο ούτε να κάνετε zumba. Αρκεί να περπατάτε πιο πολύ ή να κάνετε ποδήλατο!

4. Κάπνισμα: Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος, κάνει κακό στο δέρμα και αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες άλλες σοβαρές παθήσεις. Όσο πιο γρήγορα το κόψετε, τόσο πιο γρήγορα θα αισθανθείτε καλύτερα.

5. Μην αγχώνεστε: Εύκολα το λέμε, δύσκολα το κάνουμε. Μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας, να κάνετε θετικές σκέψεις και να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε.

6. Προσέξτε τα λιπαρά: Οι γιατροί συνιστούν να προτιμάτε τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και φρούτα όπως το αβοκάντο και να αποφεύγετε το λίπος των κρεάτων, τα γαλακτοκομικά και τα ψητά ή τα τηγανιτά. Μπορεί να στερηθείτε λίγα από τα αγαπημένα σας φαγητά, όμως θα μάθετε να τρώτε σωστά τόσο για την υγεία σας όσο και για την σιλουέτα σας.

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση