ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα εποχή με Άκερμαν στην Τράπεζα Κύπρου

Ομόφωνα πέρασε η λίστα Ρος - Έληξε η διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκαν στις 12.50 οι εργασίες της γενικής συνέλευσης. Αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρία κατά την οποία θα καταρτιστεί σε σώμα.

Αύριο το πρωί αναλαμβάνει τα ηνία ο Ελβετός Γιόζεφ Άκερμαν αντικσθιστώντας τον Κρίστη Χασάπη.

Όλα τα ψηφίσματα περνούν με ψήφους άνω του 99% Από τη συνέλευσ απείχε η Αρχή Εξυγίανσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε από την Κεντρική Τράπεζα και αναλαμβάνει άμεσα. Ομόφωνη η απόφαση με Χούρικαν, Άκερμαν, Σπανό, Ρος , Πατσαλίδη, Στρατσκόφσκι, Καλοχωρίτη και Ζωγραφάκη να αναλαμβάνουν. Δεν εγκρίθηκε από τη ΓΣ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μετόχων, που ανακοινώθηκαν ο Ζαχαρίας Παλέξας, ο οποίος προτάθηκε από τον Σύνδεσμο Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), που κατέχει το 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Κατά της εκλογής του κ. Παλέξα τάχθηκε το 88,6% των μετόχων παρόντων στην ΓΣ της Τράπεζας και υπέρ το 11,4%.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των ψηφισμάτων.

Έληξε η επεισοδιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αρχίζει η διαδικασία ψηφοφορίας για τα ψηφίσματα. Ολοκληρώθηκε μέσα σε ήπιο κλίμα η διαδικασία ερωτήσεων - απαντήσεων.

Σε νέα περίοδο εισέρχεται από σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, με την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που άρχισε στις εννέα το πρωί. Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο Ελβετός τραπεζίτης, πρώην επικεφαλής της Ντόιτς Μπανκ, Γιόζεφ Ακερμαν.

Ο μεγαλομέτοχος Γουίλπουρ Ρος πρότεινε δέκα πρόσωπα για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ θέση θα διεκδικήσουν και πρώην καταθέτες της Λαϊκής. Σύμφωνα με ειδικό ψήφισμα που τροποποιεί το καταστατικό της Τράπεζας Κύπρου και θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση, ο αριθμός των συμβούλων δεν θα είναι μικρότερος από επτά και μεγαλύτερος από δεκατρείς.

Χασάπης: «Την παραδίδω με ενισχυμένη εμπιστοσύνη»
Ο πρόεδρος του συγκροτήματος Κρίστης Χασάπης σε πρόσφατες δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο παραδίδει ανακεφαλαιοποιημένη την τράπεζα, με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και με ενισχυμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ξένων επενδυτών.

Μεγαλύτερη πρόκληση για το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι αναδιαρθρώσεις τους.
Στη διάρκεια της συνέλευσης οι κάτοιχοι αξιογράφων θα πραγματοποιήσουν εκδηλωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας. Στο μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Μoody's αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας.

Αρχιεπίσκοπος: Το νέο ΔΣ της Τρ. Κύπρου να εργαστεί για το καλό των Κυπρίων
Με την κατάρρευση, η Τράπεζα Κύπρου "από Κοινό Κυπρίων έγινε Κοινό Ξένων", είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως το νέο Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου θα εργαστεί για το καλό των Κυπρίων.

 "Θέλω να πιστεύω ότι είναι ξύπνιοι άνθρωποι και θα θέλουν να δουλέψουν με το κοινό της Κύπρου, διότι δεν μπορούν να δουλέψουν μόνο με τους ξένους, πρέπει να δουλέψουν με τον κυπριακό λαό", είπε και πρόσθεσε πως ίδιος τους έχει βεβαιώσει πως θα βρίσκεται δίπλα τους για οποιαδήποτε βοήθεια, "γιατί θέλω το τραπεζιτικό σύστημα στην Κύπρο να κρατηθεί ψηλά, να βοηθήσει τον τόπο και το λαό για να βγούμε από αυτές τις οικονομικές δυσχερείς καταστάσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση και νεύρα στη ΓΣ της Τράπεζας Κύπρου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση