ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτροπή Προώθησης Κολοκασιού από τον Δήμο Σωτήρας

Θεσπίζεται «Βραβείο Πιστοποίησης Εστιατορίου Δήμου Σωτήρας»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιτροπή η οποία θα αναλάβει την καλύτερη προβολή και προώθηση του Κολοκασιού δημιούργησε ο Δήμος Σωτήρας. Σε πρόσφατη συνάντησή του ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας με τους εστιάτορες της Σωτήρας, συζήτησε το θέμα της περαιτέρω προβολής του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν της Σωτήρας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα την ήδη προχωρημένη πορεία πιστοποίησης του κολοκασιού ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Σωτήρα φημίζεται τόσο για το κολοκάσι, όσο και για τις πολυβραβευμένες ταβέρνες της, και ότι ο Δήμος Σωτήρας επιθυμεί να συμπτύξει αυτά τα δύο πλεονεκτήματα της Σωτήρας, προσφέροντας στον επισκέπτη μία μοναδική γευστική εμπειρία, προωθώντας παράλληλα τα φημισμένα προϊόντα της Σωτήρας και αναδεικνύοντας περισσότερο τη Σωτήρα ως ένα γαστρονομικό προορισμό.

Βραβείο Πιστοποίησης Προώθησης Κολοκασιού
Εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Σωτήρας ανακοίνωσε στους εστιάτορες την ίδρυση ενός θεσμού ο οποίος θα ενθαρρύνει αλλά και θα επιβραβεύει τα εστιατόρια της Σωτήρας, τα οποία θα ενταχθούν στο σχέδιο της προώθησης του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν, συντελώντας παράλληλα και στην προσθήκη τόσο παραδοσιακών, όσο και εναλλακτικών συνταγών με βάση το κολοκάσι στο εδεσματολόγιό τους. Το «Βραβείο Πιστοποίησης Εστιατορίου Δήμου Σωτήρας» θα απονέμεται στα εστιατόρια και τις ταβέρνες οι οποίες εντάσσουν τις εναλλακτικές και τις παραδοσιακές συνταγές του κολοκασιού στο εδεσματολόγιό τους, ενώ φροντίζουν να τις ανανεώνουν και να τις προωθούν αναλόγως. Τα Βραβεία Πιστοποίησης θα ανανεώνονται ετησίως, σύμφωνα με τον έλεγχο γευσιγνωσίας τον οποίο θα διενεργεί η σχετική Επιτροπή, η οποία θα έχει περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο προς τα εστιατόρια. Η επιτροπή αυτή, αποφασίστηκε όπως αποτελείται από τον Δήμαρχο Σωτήρας, δύο σεφ, τους εστιάτορες του Δήμου Σωτήρας, ένα γεωπόνο, ένα διατροφολόγο, δύο κολοκασοπαραγωγούς, τον μελετητή του φακέλου πιστοποίησης του κολοκασιού ως Π.Ο.Π και τον χημικό μηχανικό-σύμβουλο του Δήμου για Περιβαλλοντικά θέματα.

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση