ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπούφος «καταδρομέας» τρομοκρατεί μία ολλανδική πόλη

Έχουν καταγραφεί επιθέσεις του πτηνού στο σκοτάδι με στόχο ανθρώπους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όταν η νύχτα πέφτει στο Πούρμερεντ της βορειοδυτικής Ολλανδίας, η κωμόπολη τελεί υπό τον τρόμο ενός μπούφου: Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί επιθέσεις του πτηνού στο σκοτάδι με στόχο ανθρώπους -κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκαν ράμματα.

Τα τελευταία περιστατικά είχαν θύματα δύο αθλητές του τοπικού συλλόγου, όπως μεταδίδει το ολλανδικό κανάλι NOS. Ο ένας από αυτούς πήγε στο νοσοκομείο για να του γίνουν πέντε ράμματα στο μέτωπο, και τώρα ο σύνδεσμος εξετάζει εάν θα αναστείλει τις βραδινές προπονήσεις.

Εκπρόσωπος κοντινού κέντρου για άτομα με αναπηρία ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι φιλοξενούμενοι του έχουν τρομοκρατηθεί μετά από τουλάχιστον 15 επιθέσεις. Κάποιοι από αυτούς επίσης χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Μάρτυρες αναφέρουν πως ο μπούφος πλησιάζει στα θύματά του με τα αιχμηρά του νύχια από ψηλά αθόρυβα και για αυτό ο δήμος συνέστησε στους κατοίκους να κυκλοφορούν με... ομπρέλα μέχρι να βρεθεί λύση. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζεται είναι και η χορήγηση άδειας για το κυνήγι του μπούφου.

Ο δήμος εκτιμά πως ενδεχομένως να πρόκειται για ζώο που παλαιότερα ήταν σε αιχμαλωσία, για αυτό και πλησιάζει στους ανθρώπους, περιμένοντας πως θα του δώσουν τροφή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση