ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο!

Kathimerini.gr

Ο γάμος και η υγεία συμβαδίζουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ένας ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μας σώσει τη ζωή. Μια ομάδα ερευνητών του Harvard Radiation Oncology Program ανακάλυψε ότι οι παντρεμένοι καρκινοπαθείς ζουν περισσότερο από τους εργένηδες που πάσχουν από την ίδια ασθένεια. Οι επικεφαλής ανέλυσαν πάνω από 735,000 ασθενείς επί 4 χρόνια και ανακάλυψαν ότι η συναισθηματική υποστήριξη που δέχονται από τους συντρόφους τους είναι απόλυτα αποτελεσματική.

Μάλιστα, οι άντρες χαίρουν καλύτερης συμπαράστασης από τις γυναίκες τους, σύμφωνα με τους ειδικούς, εφόσον οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον καλύτερης συμπαράστασης για τον άντρα της  μέσα από κοινωνικές ομάδες. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν τόσο θεαματικά που οι επιστήμονες κατέληξαν στην πεποίθηση ότι οι εργένηδες καρκινοπαθείς αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους παντρεμένους, αφού έχουν λιγότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν σωστά την θεραπεία τους.

Μια διαφορετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of Marriage and Family, επιβεβαίωσε ότι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που βιώνουν ένα ευτυχισμένο γάμο είναι πιο υγιείς από τους εργένηδες. Μετά από μελέτη 1,681 περιπτώσεων επί 20 χρόνια, ανακάλυψαν ότι η καθημερινότητα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού το κάνει ταυτόχρονα να ακολουθεί και πιο υγιεινές συνήθειες.

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση