ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

CEO Ελληνικής: Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη στάση της ΕΤΥΚ

Κάλεσμα στους εργαζομένους να παραμείνουν αφοσιωμένοι στην τράπεζα

Έκπληξη εκφράζει ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη η ΕΤΥΚ καλώντας το προσωπικό της τράπεζας να απέχει από υπερωριακής απασχόληση.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή μέρα αφού γύρω στις 2.30 το μεσημέρι κλιμάκιο της συντεχνία θα βρεθεί στα γραφεία της Ελληνικής σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα εργαστεί υπερωριακά. 

Αναλυτικά το μήνυμα Pijls

Όπως ενδεχομένως, ήδη, γνωρίζετε η ΕΤΥΚ ανακοίνωσε σήμερα μέτρα εναντίον της Ελληνικής Τράπεζας. Αυτή η ενέργεια με βρίσκει προ εκπλήξεως, καθώς δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων ενημέρωση από την ΕΤΥΚ, ούτε υπήρξαν οποιεσδήποτε πρόσφατες συναντήσεις με τη συντεχνία για να συζητήσουμε ενδεχόμενα προβλήματα ή ανησυχίες. Κατά τη γνώμη μου και με βάση την εμπειρία μου, ο καλύτερος τρόπος διαπραγμάτευσης είναι ο διάλογος και όχι οι ενέργειες πίσω από την πλάτη σας.  Ως εκ τούτου, είμαι αντίθετος με αυτήν την μονομερή ενέργεια.

Πιστεύω ότι πρόκειται για λανθασμένη κίνηση σε λάθος χρονική στιγμή. Γιατί το λέω αυτό;
Το λέω αυτό, επειδή οι πελάτες μας, μας χρειάζονται. Εργάζονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης και χρειάζονται την Τράπεζα τους να είναι δίπλα τους, είτε πρόκειται για την εξέταση ενός νέου δανείου, είτε για αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων πελατών οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Δεν μπορούμε να διαταράξουμε αυτή τη σχέση με τους πελάτες μας.
Το λέω αυτό, επειδή η Κύπρος παραμένει σε δύσκολη θέση. Χρειάζεται ξένες επενδύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ποιο μήνυμα δίνουμε στον υπόλοιπο κόσμο και σε μελλοντικούς επενδυτές με τέτοιου είδους ενέργειες; Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και δεν πρέπει να διαταραχθεί.

Το λέω αυτό, επειδή η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Είμαστε από τις λίγες τράπεζες στην Κύπρο, που έχουν φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις 100 περίπου νέων υπαλλήλων. Επενδύουμε στη νέα τεχνολογία, σε νέα προϊόντα και προχωρούμε με νέες διαφημιστικές εκστρατείες. Αυτό επίσης δεν πρέπει να διαταραχθεί.

Με βάση τα πιο πάνω, δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να κατανοήσω την ενέργεια της ΕΤΥΚ.
Είμαι αληθινά ευγνώμων για τη σκληρή σας δουλειά. Η προσφορά σας είναι σημαντική και κάνει πραγματικά τη διαφορά. Αυτό που σας ζητώ τώρα είναι να συνεχίσετε αυτήν την καλή δουλειά και να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην Ελληνική Τράπεζα και το ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των πελατών μας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση