ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

8 τροφές για καλή διάθεση

Ποιες είναι αυτές;

Kathimerini.gr

Η σωστή διατροφή δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία μας αλλά και στην ψυχολογία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση άμεσα χωρίς περιττές θερμίδες. Ποιες είναι αυτές;

1.Σολομός: Φυσική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ο σολομός βοηθά τον οργανισμό μας να εξισορροπήσει τις ορμόνες που ελέγχουν τη διάθεσή μας.

2.Καρύδια: 10 καρύδια είναι αρκετά για να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος.

3. Αυγά: Τα αυγά σύμφωνα με έρευνες συμβάλει στην αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης και επινεφρίνη που βελτιώνουν τη διάθεση μας και τα επίπεδα ενέργειας.

4.Ψωμί ολικής άλεσης: Το ψωμί ολικής άλεσης βοηθά τον οργανισμό στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος, μας δίνει ενέργεια και φτιάχνει τη διάθεσή μας.

5. Κόκκινο κρέας: Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να δημιουργεί αίσθηση κούρασης στις γυναίκες. Η κατανάλωση κόκκινο κρέατος σε μικρές ποσότητες 3 με 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να μας παρέχει με το σίδηρο που χρειαζόμαστε για να έοχυμε την ενέργεια και τη διάθεση που θέλουμε!

6.Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος, μας κρατάει ενυδατωμένες και περιορίζει τις λιγούρες!

7. Σοκολάτα υγείας: Η σοκολάτα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

8. Όσπρια: Τα όσπρια κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τον γλυκαιμικό δείκτη μας και βοηθούν στη ρύθμιση της σεροτονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να έχουμε καλή διάθεση.

 

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση