ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Maloney και Βασιλείου οι εκκαθαριστές Ορφανίδη

Στελέχη της Baker Tilly Κύπρου και Ιρλανδίας οι εκλεκτοί των τραπεζών

Τον Ιρλανδό George Maloney και τον Αντώνη Βασιλείου της Baker Tilly διόρισαν οι πιστωτές της εταιρείας Ορφανίδης ως από κοινού εκκαθαριστές της.

Μετά από μία πολύωρη διαδικασία με προβλήματα και ενστάσεις, οι άλλοι υποψήφιοι εκκαθαριστές, που υποστηρίζονταν από το Σύνδεσμο μη εξασφαλισμένων πιστωτών, της εταιρείας Κρις Ιακωβίδης και Άντρη Αντωνίου αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία. Προηγουμένως έγιναν παρασκηνιακές προσπάθειες για επίτευξη κοινής λύσης με τις τράπεζες ώστε να διοριστούν εκκαθαριστές και από τις δύο πλευρές, δηλαδή των τραπεζών και των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.

Στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της εταιρείας οφείλεται ένα ποσό της τάξης των 120εκ. ευρώ όπως ειπώθηκε κατά τη Συνέλευση.
Μιλώντας ενώπιον των πιστωτών, ο κ. Maloney σχολίασε πως διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας σε χειρισμό τέτοιων περίπλοκων περιπτώσεων εκκαθάρισης εταιρειών και πως θα λειτουργεί ως αντιπρόσωπος όλων των πιστωτών. Εξήγησε δε, πως οι εξουσίες των Εκκαθαριστή είναι πιο διευρυμένες από εκείνες του Διαχειριστή όσον αφορά ερευνητικά και ελεγκτικά καθήκοντα.

Παράλληλα, διορίστηκε πενταμελής Ελεγκτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου και της Τράπεζας Πειραιώς ως οι μεγαλύτεροι πιστωτές, από την ΑΗΚ και δύο εκ μέρους των υπόλοιπων πιστωτών. Πάντως, δεν αποκλείεται να κατατεθούν ενστάσεις και ενώπιον δικαστηρίου σε σχέση με τη συνέλευση, κάτι που θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες καθυστερήσεις την όλη διαδικασία.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση