ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ-Κύπρος 1-2: Δικαίωμα στο όνειρο!

Μεγάλη νίκη μέσα στο Ισραήλ, ''τελικός'' την Τρίτη με Βοσνία στο ΓΣΠ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Πάμπος Χριστοδούλου και τα παλληκάρια του μας άφησαν άφωνους. Η Εθνική Κύπρου απόδρασε με τη νίκη από την Ιερουσαλήμ, κέρδισε 2-1 το Ισραήλ και θα παλέψει για τη 3η θέση στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βοσνία στο ΓΣΠ. Τα χρυσά γκολ της Εθνικής μας πέτυχαν οι Τζούνιορ και Δημητρίου.

Η εικόνα της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλή. Πήραμε άριστα στην ανασταλτική μας λειτουργία και αναγκάσαμε τους Ισραηλινούς να σουτάρουν από μακρινές αποστάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι δημιουργήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Μυτίδης βρήκε τον Εφραίμ μέσα στην περιοχή όμως τα πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Μαρσιάνο για να αποκρούσει τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 10ο λεπτό και κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Στο 11’ ο Βερμούτ έκανε το σουτ μέσα απο την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Η Κύπρος άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της και να κερδίζει μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 20ο λεπτό ο Αντωνιάδης έκανε τη σέντρα-σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 25ο λεπτό. Ο Γιώργος Εφραίμ έπιασε ένα ωραίο πλασαριστό σουτ μέσα από την περιοχή και ανάγκασε το Μαρσιάνο να κατεβάσει τα ρολά και να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ. Στο τελευταίο τέταρτος έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού με τις δυο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μετόπισθεν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ομάδα μας. Το Ισραήλ δημιούργησε δυο καλές φάσεις μέσα σε δυο λεπτά με τους Ζαχάβι και Μπεν Χαΐμ που πέρασαν ανώδυνα για την Εθνική μας.
Στο 58ο λεπτό η Κύπρος κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαίας γραμμή. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Βίνσεντ Λαμπάν. Ο μέσος της ΑΕΚ εκτέλεσε όμορφα το φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Ντόσα Τζούνιορ απελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα και με μια όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ του Τζούνιορ οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Η Εθνική μας άντεξε για περίπου 20 λεπτά όμως το Ισραήλ βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του Μπιτόν. Ο παίκτης του Ισραήλ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής και κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιωργαλλίδη.  Η Κύπρος όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 80ο λεπτό ο Χαραλαμπίδης βρήκε όμορφα το Τζέισον Δημητρίου μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος εξαπόλυσε μια βολίδα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρσιάνο για 2η φορά.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Οι διεθνείς μας κατέβαλαν μια υπερπροσπάθεια και κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το πολύτιμο 2-1.

Οι συνθέσεις:
Ισραήλ: Μαρσιάνο, Ντάσα, Τ. Μπεν Χαΐμ Ι, Μπεν Χαρούς, Τίμπι, Μπιτόν, Ζάχαβι, Καγιάλ, Βερμούτ, Νταμπούρ, Τ. Μπεν Χαΐμ ΙΙ.
Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Τζούνιορ, Λαϊφης, Μακρίδης, Λαμπάν, Νικολάου, Μακρής, Εφραίμ, Μυτίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση