ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιλοτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό της Κύπρου ύψους 2 εκ. ευρώ

Η Κυβέρνηση θα αναβαθμίσει με σχεδιασμούς το τουριστικό προϊόν αναφέρει ο κ. Κ. Πετρίδης

ΚΥΠΕ

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε μετά από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού, ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη με σχεδιασμούς να περιορίσει τη γραφειοκρατία που λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και με σχεδιασμούς και αποφάσεις σε επίπεδο Υπουργικού να προβάλει κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Ο ΔΗΣΥ δηλώνει ικανοποίηση για τις προσθέσεις της Κυβέρνησης, ενώ σειρά ερωτηματικών για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ζητήματα αρμοδιοτήτων του ΚΟΤ εγείρει το ΑΚΕΛ.

O κ. Πετρίδης πρόσθεσε ότι αναγνωρίζουμε ακόμα ότι άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια έκαναν άλματα όσον αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα, ενώ οι δικές μας παραμένουν καθηλωμένες.

Επίσης είπε ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή ουδέποτε υπήρχε μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, οριζόντια, που να συνδέει δράσεις πολλών Υπουργείων και η οποία να εφαρμόζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο με συγκεκριμένα σχέδια δράσης, με χωροταξικό σχεδιασμό, υποδομές, ένα διαφορετικό branding, ανάπτυξη διαφορετικών τομέων τουρισμού και πολλά άλλα.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο τουρισμός υποφέρει από προβλήματα γραφειοκρατίας, του νομικού και κανονιστικού πλαισίου, τα οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει.

Πρόσθεσε ότι ο τουρισμός χρειάζεται μια πιο δυνατή διακυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι διεξάγονται μελέτες υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα και τον κατάλληλο χρόνο θα ενημερωθεί η Βουλή.
 
Ο Υφυπουργός σημείωσε πως οι προσπάθειες που γίνονται ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίον του ΚΟΤ, προσθέτοντας ότι τον ΚΟΤ θέλουμε να τον ενδυναμώσουμε, ώστε να προωθεί αποτελεσματικότερα το τουριστικό προϊόν.

Αναφορικά με το πιλοτικό πρόγραμμα προβολής της Κύπρου από τρεις αεροπορικές εταιρείες με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η Υπουργική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου και Μεταφορών και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, ο κ Πετρίδης είπε ότι στο πρόγραμμα συνεισφέρει 25% το κράτος και κατά 50% ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες και κατά 25% η Hermes.

Είπε πως είναι μια μέθοδος προώθησης του τουριστικού προϊόντος που εφαρμόζεται σε πάρα πολλές χώρες με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και από τον ιδιωτικό τομέα με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής.

Καταλήγοντας σημείωσε πως αν θέλουμε πραγματικά να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν μας θα πρέπει και να αντιγράψουμε και να εφαρμόσουμε μεθόδους, οι οποίες εφαρμόζονται σε άλλες χώρες ειδικά όσον αφορά το μάρκετινγκ, διότι περί μάρκετινγκ πρόκειται, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ζαχαρίας Ζαχαρίου, σε δηλώσεις του, είπε ότι η Επιτροπή δεν είναι ικανοποιημένη από τα στοιχεία που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον τουρισμό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση