ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε τρόποι για να βελτιώσεις την υγεία σου σε ένα λεπτό

Είναι ικανοί για να σε κάνουν να αισθανθείς πιο healthy από ποτέ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αλήθεια πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως μπορείς σε εξήντα μόνο δευτερόλεπτα να είσαι πιο υγιής;

Κι όμως όσο απίστευτό κι αν σου ακούγεται 5 τρόποι είναι ικανοί για να σε κάνουν να αισθανθείς πιο healthy από ποτέ! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις 60 λεπτά την μέρα για να τηρείς τις παρακάτω συμβουλές!

1) Νερό: Το νερό είναι ίσως το πιο απαραίτητο στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός για να παραμείνει υγιής. Εκτός αυτού το νερό δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού, βοηθά καλή ενυδάτωση αλλά και στην καλύτερη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού. Σύμφωνα με έρευνες η ιδανικότερη ώρα για να καταναλώσεις ένα ποτήρι νερό είναι μόλις ξυπνήσεις, για αυτό λοιπόν αφιέρωσε ένα λεπτό το πρωί και πιες νερό… θα σου χαρίσει ευεξία για το υπόλοιπο της μέρας!

2) Λίστα ευγνωμοσύνης: Η ψυχολογία μας ταυτίζεται απόλυτα με την υγεία μας, άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ό,τι όταν δεν νιώθουμε καλά ψυχολογικά αρρωσταίνουμε. Η λύση λοιπόν είναι η καταγραφή των πραγμάτων για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο National institute for Health, υποστηρίζει ότι καθημερινά πρέπει να αφιερώνεις ένα λεπτό για να γράψεις όλα αυτά για τα οποία νιώθεις ευγνώμων. Αμέσως η διάθεσή σου θα αναπτερωθεί.

3) Stretching: Ένα γρήγορο τέντωμα, όπου κι αν βρίσκεσαι μπορεί απομακρύνει την ένταση που νιώθεις. Αφιέρωσε λοιπόν ένα λεπτό για να τεντωθείς αφού αυτή η κίνηση, τονώνει το νευρικό σύστημα και εξαλείφει τη νευρική κατάπτωση. Παράλληλα μειώνει την πίεση που δέχονται οι μύες κατά την άσκηση, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνει την κύφωση και τη σκολίωση και αυξάνει την επίδοση.

4) Ανάσα: Η βαθιά αναπνοή μπορεί να ενδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού μας χάρη στη βασική ιδιότητα της: τη χαλάρωση. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Πειραματικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Camerino στην Ιταλία, η βαθιά εισπνοή μειώνει το στρες που δέχεται ο οργανισμός μας αφού περιορίζει την έκκριση κορτιζόλης, της γνωστής ορμόνης του στρες. Παράλληλα η βαθιά εισπνοή βελτιώνει τη συγκέντρωσή μας και οξυγονώνει τον εγκέφαλο. Αφιερώστε λοιπόν ένα λεπτό την ημέρα για να εισπνεύσετε από τη μύτη και να εκπνεύσετε από το στόμα!

5) Νήμα: Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται το οδοντικό νήμα μπορεί να βελτιώσει στο μέγιστο την υγεία σου. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Heart Views» αποδεικνύει πως αν αφιερώνεις εξήντα δευτερόλεπτα την ημέρα για να καθαρίζεις τα δόντια μπορείς να αποτρέψεις την καρδιακή προσβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση