ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προετοιμάζεται για πώληση δανείων η Ελληνική Τράπεζα

Η αλλαγή, η διόρθωση και η τεχνολογική εξέλιξη, οι στόχοι της Ελληνικής

Η Ελληνική Τράπεζα έχει αλλάξει και καμία κακή πρακτική του παρελθόντος δεν εφαρμόζεται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου η εταιρική διακυβέρνηση, οι όροι παραχώρησης δανείων και η εποπτεία έχει εκσυγχρονιστεί, σχολίασε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας.
Παρά τις προκλήσεις και τις παθογένειες, δεν σταματήσαμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας και να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αξία για εσάς τους μετόχους μας, όπως είπε.

Στόχος της τράπεζας είναι η επίτευξη των μακροχρόνιων στόχων όπως είπε παρακολουθώντας της οικονομικής αποδόσεις και επιβλέποντας την υλοποίηση της στρατηγικής.
Κατά την Ειρένα Γεωργιάδου αλλάζουν την κουλτούρα, από τον τρόπο σκέψης μέχρι τον τρόπο λειτουργίας.

Η τράπεζα παρακολουθεί τις εξελίξεις, τόσο τις εγχώριες όσο και τις εξωτερικές και προσαρμόζεται αναλόγως στους κινδύνους.

Από την άλλη, σχολίασε πως η τράπεζα πρέπει να είναι και κερδοφόρα σε ένα περιβάλλον παρατεταμένου αποπληθωρισμού, που η ΕΚΤ συνεχίζει την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, ζημιώνοντας τράπεζες όπως η Ελληνική με υπερβάλλουσα ρευστότητα.

Ο ανταγωνισμός μας σήμερα, δεν είναι μόνο η τράπεζα απέναντι αλλά η οποιαδήποτε διεθνής τράπεζα, σχολίασε δίνοντας το στίγμα για επένδυση στην ψηφιακή εξέλιξη και στις τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Στόχος δεν είναι μόνο η παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου αλλά και η γενικότερη τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων.

Είμαστε κερδοφόροι και αυτό στην περίοδο που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό, σχολίασε η κ. Γεωργιάδου.
Βρισκόμαστε σε μία πορεία εξισορρόπησης μεταξύ διόρθωσης και αλλαγής, ανέφερε, ακόμα κι αν είναι εις βάρος της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας του οργανισμού.

Bijls: Εξετάζουμε όλα τα σενάρια

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον καταφέραμε το 2015 να βελτιώσουμε σημαντικά τις αποδόσεις μας σε σχέση με το 2014, ανέφερε ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας επανέλαβε πως η στρατηγική τους είναι απλή και επικεντρώνεται σε δύο τομείς «διόρθωση» και «ανάπτυξη». Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού επενδύουν σε ανθρώπους και στην τεχνολογία.
Αναφερόμενος σε σημαντικά αριθμητικά δεδομένα της τράπεζας, σχολίασε πως αναδιάρθρωσαν δάνεια 758 εκατ. ευρώ το 2015, και προχώρησαν σε ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων με χρέος ύψους 71 εκατ. ευρώ.
Χαρακτήρισε ως σημείο καμπής τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία παρά το ότι ήταν μικρή δείχνει την κατεύθυνση για την επόμενη μέρα.
Εργαζόμαστε για τη δημιουργία άλλων λύσεων όπως γι παράδειγμα η πώληση περιουσιακών στοιχείων η οποία μπορεί να είναι επιτακτική στο μέλλον για να αποφορτιστεί ο οργανισμός από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Έχουμε τόση πολλή ρευστότητα, που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τη διαθέσουμε εντός Κύπρου και γι' αυτό βλέπουμε τις ευκαιρίες για προσεκτικές κινήσεις δανεισμού και στο εξωτερικό, σχολίασε. Πρόσθεσε πάντως, πως δεν πρόκειται να κάνουν κινήσεις που μπορεί να θεσουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας. 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση