ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προστέθηκαν δύο νέες ονομασίες προϊόντων στα ΠΓΕ

Προστατεύονται πλέον το «Γλυκό Τριαντάφυλλο Αγρού» και παραδοσιακά χοιρινά λουκάνικα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη δύο νέων ονομασιών προϊόντων στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ).

Το «Γλυκό Τριαντάφυλλο Αγρού» είναι επιδόρπιο από την Κύπρο. Πρόκειται για ένα μείγμα ροδοπέταλων, ζάχαρης και νερού, το οποίο παρασκευάζεται στην περιοχή Αγρού. Τα ροδοπέταλα είναι από τριανταφυλλιές της ποικιλίας Rosa damascene και η συγκομιδή τους γίνεται μόνο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν τα τριαντάφυλλα δεν είναι ακόμη τελείως ανοικτά και τα πέταλα εξακολουθούν να είναι νωπά. Στη συνέχεια, τα ροδοπέταλα βράζονται σε ζεστό νερό μαζί με ζάχαρη και χυμό λεμονιού και ακολούθως το μείγμα, αφότου κρυώσει, συσκευάζεται σε βαζάκια και θερμαίνεται στον φούρνο.

Τα "Κrupnioki Śląskie" είναι παραδοσιακά χοιρινά λουκάνικα με καρυκεύματα σε φυσικό έντερο από την Πολωνία. Τα λουκάνικα αυτά ήταν ήδη διαδομένα στην περιοχή της Σιλεσίας τη δεκαετία του 1830 και έγιναν ακόμη πιο δημοφιλή αργότερα κατά τον 19ο αιώνα με την ανάπτυξη της εξορυκτικής βιομηχανίας. Τα "Krupnioki Śląskie" παράγονται στις επαρχίες της Σιλεσίας και του Οπόλε και στο διοικητικό διαμέρισμα Dziadowa Kłoda.

Οι δύο νέες ονομασίες προϊόντων θα προστεθούν στο μητρώο των ΠΓΕ, το οποίο ήδη περιλαμβάνει περισσότερα από 1 350 προϊόντα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες για τα προϊόντα ποιότητας και στη βάση δεδομένων DOOR για τα προστατευόμενα γεωργικά προϊόντα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση