ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερευνητικό κέντρο ανοίγει η Apple στην Κίνα

Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα το β΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1/3

Kathimerini.gr

Το πρώτο του κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στην Κίνα θα εγκαινιάσει ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας της Apple, ενισχύοντας τον ρόλο αυτής της αγοράς για τα προϊόντα του. Σε επίσκεψή του στο Πεκίνο ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είχε επισημάνει ότι το κέντρο θα ανοίξει τις πύλες του πριν από την εκπνοή του 2016. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα το β΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1/3.

Εντούτοις, ο Τιμ Κουκ εμφανίζεται αισιόδοξος για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς αυτής, ενώ το νέο ερευνητικό κέντρο θα συνδυάζει τις ομάδες μηχανικών της Apple και τις ομάδες των υπευθύνων για τις λειτουργικές δραστηριότητες. Εργο τους θα είναι η ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών και υπηρεσιών, οι οποίες θα αφορούν τα προϊόντα της Apple.

Πάντως, ο Τιμ Κουκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο, το ύψος της επένδυσης που απαιτείται και τα άτομα που θα απασχολεί. Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί έχει απευθύνει έκκληση στους αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα, καθώς και τις δραστηριότητές τους. Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες η Apple διέκοψε τις υπηρεσίες της iBooks και iTunes Movies στην Κίνα μετά την μόλις επτά μηνών παροχή τους, εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκε από τις Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση