ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα λάθη και τα θετικά της περσινής Deadline Day

Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνας έκλεισαν παίκτες στις 31/08/2015, ο ΑΠΟΕΛ όχι

Η 31η Αυγούστου είναι (μαζί με την 31η Ιανουαρίου) η πιο «γεμάτη» μέρα στο διεθνές ποδόσφαιρο. Η Transfer Deadline Day αποτελεί το επιστέγασμα του οπαδού, ο οποίος στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών περιμένει να δει τον παικταρά που θα «κλείσει» η ομάδα του και ο οποίος θα την ανεβάσει επίπεδο.

Στην Κύπρο, με τις ομάδες να λαμβάνουν πολύ συχνά απροβίβαστο βαθμό στον προγραμματισμό και στην καλοκαιρινή ενίσχυση -ανεξάρτητα από το μπάτζετ που έχουν να διαχειριστούν- η 31η Αυγούστου εξελίχθηκε πλέον στην ημερομηνία όπου τα κλαμπ «τρέχουν» να κλείσουν τρύπες, με την ελπίδα να σώσουν ότι σώζεται. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν αμφίβολες επιλογές και να ξοδεύουν περισσότερα απ΄ όσα αξίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Με την 31η Αυγούστου 2016 ενώπιων μας και τις ομάδες μας να κάνουν ντεμαράζ για μεταγραφές, ανατρέξαμε στην ίδια μέρα πριν ένα χρόνο, για να δούμε τι αποτέλεσμα είχαν οι τότε επιλογές των μεγάλων ομάδων. ΑΕΛ, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ δεν έκλεισαν ποδοσφαιριστή την 31η του μήνα, η Ομόνοια απέκτησε τρεις συν έναν, η Ανόρθωση τρεις και ο Απόλλωνας έναν.

Ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε τον Φερνάντο Καβενάγκι, αλλά μερικές μέρες πριν το κλείσιμο των μεταγραφών, ενώ μέχρι την 31η του μήνα ο κόσμος έλπιζε σε μεταγραφή, αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια -που μόλις είχε αναλάβει- ξεκαθάρισε ότι θα συνέχιζε με το υπάρχον ρόστερ. Τελικά τον Ιανουάριο προχώρησε στο μάξιμουμ των τεσσάρων προσθηκών, αφού υπήρχαν κενά…

Η Ομόνοια ανακοίνωσε στις 31/08/2015 τρεις παίκτες. Τον Δημήτρη Χριστοφή ο οποίος επαναπατρίστηκε και αποτελούσε ιδιαίτερη περίπτωση, τον δανεικό από τη Λιρς Καρίμ Χαφέζ ο οποίος βοήθησε αγωνιστικά και την τραγική περίπτωση του Έλντερ Καμπράλ, ο οποίος έπαιξε μόνο σε ένα ματς κυπέλλου και ακολούθως έφυγε. Μάλιστα, την ημέρα εκείνη όλοι στο «τριφύλλι» έλπιζαν σε απόκτηση στόπερ, όμως τελικά ανακοινώθηκαν δύο αριστερά μπακ, κάτι που αποτέλεσε αφορμή χλευασμού. Τελικά, δύο μέρες μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου, αποκτήθηκε ως άνεργος ο Ρομαρίκ.

Η Ανόρθωση απέκτησε την τελευταία μέρα τον Αντρέα Ορλάντι, ο οποίος είχε καλές παρουσίες και τελικά αποχώρησε στο τέλος της σεζόν με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, αφού δεν αποδέχτηκε μείωση αποδοχών. Πλέον συνεχίζει στον ΑΠΟΕΛ. Η «Κυρία» έκλεισε επίσης τον Πελέ, ο οποίος είχε αγωνιστεί και στην Ίντερ. Ο Πορτογάλος είχε αυξομειώσεις στην απόδοση του και τέθηκε εκτός πλάνων στο τέλος της χρονιάς, αν και πριν μερικές εβδομάδες «έπαιξε» το σενάριο να επανέλθει, κάτι όμως που δεν προχώρησε. Δανεικός στην Ανόρθωση πήγε στις 31/08/2015 και ο Ευθύμης Κουλούρης από τον ΠΑΟΚ. Έμεινε στην ιστορία για τα έξι γκολ που σκόραρε στο 9-0 με την Ελπίδα, ενώ πέτυχε και κάποια επιπλέον γκολ, σε μια σεζόν που θέλουν να ξεχάσουν στην Ανόρθωση. Τελικά, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Την Deadline Day «έκλεισε» παίκτη και ο Απόλλωνας, τον Κροάτη μέσο Ντέγιαν Μέζγκα, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος της σεζόν. Ο Μεζγκα είχε καλές εμφανίσεις, παίζοντας βασικός στα πλείστα παιχνίδια.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές Πανίκος Γεωργίου, Σταύρος Παπαδόπουλος, Πάμπος Χριστοδούλου και Χριστάκης Χριστοφόρου ...
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΚΥΠΡΟΣ