ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:18
 

Η μεγάλη απάτη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όταν τον Μάιο του 2016, μπήκε στη βουλή το ΕΛΑΜ με δύο βουλευτές, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θέλησε να εκφράσει την ικανοποίησή του υποστηρίζοντας πως «κάποιες φορές χρειάζονται και οι ακραίοι για να είναι οι άλλοι προσεκτικοί». Και βεβαίως αυτή δεν ήταν η μόνη τοποθέτησή του υπέρ του ΕΛΑΜ. Είχαν προηγηθεί και άλλοι διθύραμβοι του Αρχιεπισκόπου, χαρακτηρίζοντάς τους άλλοτε καλά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις και άλλοτε διεμήνυε πως τον εκφράζουν οι πλείστες θέσεις τους.

Τοποθέτηση που δεν πέρασε βεβαίως απαρατήρητη. Μία ομάδα υποψιασμένων πολιτών που γνώριζε τι είναι η Ακροδεξιά και οι σχέσεις τους με την Χρυσή Αυγή αντέδρασε έντονα με την κίνηση του Αρχιεπισκόπου να ξεπλύνει το ΕΛΑΜ. Πολλοί όμως ήταν και εκείνοι που διερωτήθηκαν αν ο Αρχιεπίσκοπος είχε δίκαιο. Αν δηλαδή το ΕΛΑΜ, δεν είχε να κάνει με ακραία φασιστικά στοιχεία που νοσταλγούσαν την Χούντα ή τον ναζισμό, αλλά παρεξηγημένα παιδιά με πιο σκληρές θέσεις στο κυπριακό. Όταν άλλωστε οι θέσεις που εξέφραζαν, στην πλειοψηφία έβρισκαν σύμφωνο και τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, ε δεν θα μπορούσαν να είναι και τοξικές!

Είχαν όμως τοξικές θέσεις τις οποίες προφανώς και αγνοούσαν πολλοί. Και αγνοούσαν γιατί τα πλείστα ΜΜΕ, βρεθήκαμε σε τρομερή αμηχανία. Για το αν πρέπει ή όχι να προβάλλουμε το ΕΛΑΜ, αν με την προβολή θα ενισχύαμε τον φασισμό ή αν με το πλήρες εμπάργκο αυτός θα καταβαραθρωνόταν. Όμως όσο δε βάζαμε στο ΕΛΑΜ πρόσωπο και εικόνα, τόσο αυτό μετατρεπόταν σε μύθο και επιλογή οργισμένης ψήφου, σε μερικά οξύθυμα μεν αλλά καλά παιδιά που αγωνίζονταν για το καλό της πατρίδας! Μύθος που άρχισε να ενισχύεται επικίνδυνα και να μεταφέρεται είτε στα καφενεία της γειτονιάς είτε στους διαδρόμους της Αρχιεπισκοπής.

Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα της φυγοστρατίας για να αποκαλυφθεί και η μεγάλη απάτη και κυρίως η ανοησία τους. Και λέμε απάτη γιατί όταν η πολιτική σου ύπαρξη ως κόμμα βασίζεται σε πατριωτικές κορώνες, στην ενίσχυση της εθνικής φρουράς και στο πως θα εξαφανίσεις τους Τούρκους, το να αποφεύγεις την στράτευση επικαλούμενος είτε ψυχολογικά είτε άλλα ιατρικά προβλήματα είναι αρκετό για να σε απογυμνώσει. Ιδιαίτερα τη στιγμή που υπηρετούσες με ευκολία στη φρουρά του Μιχαλολιάκου, της σπόρας των νικημένων του 1945.

Το θέμα της φυγοστρατίας, είναι βεβαίως μόνο η αρχή. Οι φτηνές δικαιολογίες ότι κινδυνεύουν από την Τουρκία έδειξε πόσο ανόητοι είναι. Οι πρόσφατες όμως απειλές τους περί απάντησης με στρατιωτικούς όρους η οπλοκατοχή, το θολό ποινικό μητρώο και η εφαρμογή ενός πολιτικά ανορθόδοξου πολέμου απέναντι στον Ενδιάμεσο, έδειξε το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα μόρφωμα δηλαδή που σκορπά το φασιστικό δηλητήριό του μόλις δεχτεί επίθεση. Ένα δηλητήριο που ίσως να σταματούσε πολύ πιο γρήγορα, αν βάζαμε από την αρχή πρόσωπο και εικόνα στο ΕΛΑΜ και αποκαλύπταμε πόσο κάλπικοι αλλά κυρίως πόσο επικίνδυνοι για την κοινωνία είναι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X