ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η νέα Επιτροπή και ο μυθικός Ηρακλής

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ευχάριστα ήταν τα νέα στο μέτωπο της αναποτελεσματικής μέχρι στιγμής, προσπάθειας που γίνεται εκ μέρους του κράτους για την καταπολέμηση της διαφθοράς καθότι η παραίτηση του Αντρέα Παπαχαραλάμπους από την προεδρία της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί. Αναμφισβήτητα η παραμονή του ως επικεφαλής της Επιτροπής μόνο αναξιοπιστία προσέδιδε στο θεσμό τους τελευταίους μήνες και η αποχώρησή του κρίνεται χρονικά καθυστερημένη.

Ημιστελεχωμένη καθότι προηγήθηκαν τρεις αποχωρήσεις από την πενταμελή Επιτροπή και με τα δύο εναπομείναντα στελέχη της να συγκρούονται περί των μεθόδων και τακτικών που ακολουθήθηκαν, η ολική διάλυσή της αποτελούσε μονόδρομο αφού τόσο η λειτουργικότητα όσο και οι ενέργειές της αποδείχθηκαν πέρα για πέρα αναποτελεσματικές.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μοναδικό πόρισμα που έγινε εφικτό να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, ζητήθηκε να επιστραφεί πίσω χαρακτηριζόμενο από τον ίδιο τον πρόεδρο του θεσμού νομικά ανεπαρκές.

Άνευ ουσίας τακτικισμοί, διαξιφισμοί και αμφισβητήσεις που καμία σχέση δεν είχαν με την ουσία της αποστολής τους να πατάξουν την διαφθορά στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο απασχόλησαν την κοινή γνώμη, δημιουργώντας μια «τρύπα στο νερό». Με αυτά και με αυτά, περιμένουμε πια τα νέα μέλη όταν και εφόσον οριστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ξεκινώντας σχεδόν από μηδενική βάση, θα κληθούν να τα βάλουν με το τέρας της διαφθοράς, που στο χώρο του αθλητισμού έχει εδώ και χρόνια γιγαντωθεί. Το παράνομο στοίχημα, η εμπλοκή του υπόκοσμου, η σύγκρουση συμφερόντων, η διακίνηση μαύρου χρήματος, η διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και παραγόντων, η κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος που πιθανόν να γίνεται στις Ομοσπονδίες, η ετσιθελική μονιμοποίηση «ανθρώπων του αθλητισμού» που έχουν κολλήσει στην καρέκλα αποτελούν λίγα από τα πολλά ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν και ακολούθως να εξευρεθούν λύσεις.

Συνεπώς οι επόμενοι και αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας θα πρέπει να λειτουργήσει ως μυθικός ήρωας που πρέπει αρχικά να εξολοθρεύσει το τέρας της διαφθοράς- Λερναία Ύδρα μήπως και καθαριστούν επιτέλους οι Στάβλοι του Αυγεία- χώρος του αθλητισμού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση