ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γυμναστείτε στην παραλία με αυτές τις ασκήσεις

Κάντε την πιο αποτελεσματική προπόνηση στο πιο καλοκαιρινό scene

must.com.cy

Ριάνα Στυλιανού 

Η γυμναστική πρέπει να βρίσκεται στη ζωή μας σε οποιαδήποτε ηλικία. Ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός μας και τις δυνατότητες μας, πρέπει να προσαρμόσουμε κάποιο είδους γυμναστικής στην καθημερινότητα μας, έτσι ώστε να έχουμε ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση, τόσο στο σώμα μας όσο και στη ψυχολογία μας είναι πάρα πολλά.

Η νέα τάση στη γυμναστική λοιπόν, είναι στην παραλία. Επίκαιρη όσο ποτέ και λειτουργική στο μέγιστο ενώ πολλοί λάτρεις της άθλησης στο εξωτερικό την προτιμούν και είναι καιρός να την υιοθετήσουμε κι εμείς. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρούμε την αγαπημένη μας παραλία και να αρχίσουμε τις ασκήσεις.

H άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την μυϊκή σας ενδυνάμωση. Το μυστικό είναι η μαλακή άμμος και η αντίσταση του νερού, που λειτουργεί ως όργανο γυμναστικής και αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση.
Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην παραλία, δοκιμάστε να προπονηθείτε, κάνοντας μερικές από τις πιο κάτω ασκήσεις. Ξεκινήστε με ένα καλό ζέσταμα στην άμμο και έπειτα ξεκινήστε.

Sprint

O βασιλιάς των ασκήσεων. Τα σπριντ ενεργοποιούν κάθε μυϊκή ίνα στο σώμα, αυξάνουν τον μεταβολισμό και καίει περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Για να θεωρηθεί όμως σπριντ σημαίνει ότι η μέγιστη διάρκεια τού δεν πρέπει να ξεπερνά περίπου 15-25 δευτερόλεπτα σε διάρκεια (αυτό εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε) με την προϋπόθεση ότι τρέχουμε στο 90-100% της μέγιστης ταχύτητάς μας για να θεωρηθεί ότι είναι σπριντ. Τα σπριντ δεν είναι για όλους και σημαντικό είναι αν δεν είμαστε σε μια καλή φυσική κατάσταση, καλύτερα να τα αποφύγουμε και να εφαρμόσουμε το γρήγορο τροχάδι που είναι εξίσου ευεργετικό.

Push ups

Τα push ups μπορούν να γίνουν παντού. Είναι η καλύτερη άσκηση κυρίως για τον άνω κορμό με μόνο εξοπλισμό το σώμα μας. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές για να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρισκόμαστε.

Knee tuck jumps

Αναπηδήσεις μέσα στο νερό ή στην άμμο ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα σε κάθε άλμα. Μία αρκετά δύσκολη άσκηση που γυμνάζει κυρίως τα πόδια και τον κορμό.

High knees

Επιτόπιο τροχάδην ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα και μέσα στο νερό, το οποίο πρέπει να μάς καλύπτει τουλάχιστον μέχρι το στήθος. Ακόμη μία πάρα πολύ καλή άσκηση η οποία γυμνάζει όλο το σώμα και αυξάνει την αντοχή.

Κολύμβηση

Και τέλος, μιας και βρισκόμαστε στην παραλία, το κολύμπι επιβάλλεται. Το κολύμπι είναι εξίσου πολύ ευεργετικό και έχει πολλά οφέλη. Εκτός του ότι γυμνάζει όλους τους μυς στο σώμα, επίσης είναι πολύ καλό για ενεργητική αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση. Βοηθάει στην απομάκρυνση τού γαλακτικού οξέος από τον μυ και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος μετά από έντονη σωματική άσκηση.

Μην ξεχνάτε!

Είναι καλοκαίρι και ο ήλιος καίει. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Απαραίτητο να πάρετε μαζί σας καπελάκι και αντηλιακό, αν και μία ελαφριά μπλούζα θα ήταν ό,τι καλύτερο κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Επίσης, να ενυδατώνεστε όσο πιο συχνά μπορείτε με νερό ή άλλα δροσερά ροφήματα! Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με μέση, γόνατα, ώμους ή οτιδήποτε άλλο, συμβουλευτείτε πρώτα τον ορθοπεδικό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άσκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση