ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:27
 

Τι μας προσφέρουν οι κόκκινες φακές

Είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διαχείριση διαταραχών του σακχάρου

Newsroom K

Σκουροπράσινες, κόκκινες και μαύρες «χαβιάρι», οι φακές που βρίσκουμε στην αγορά ανεξάρτητα από το χρώμα και τις διαφορετικές προελεύσεις τους, ανήκουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με το μέγεθος του σπόρου τους: ψιλές και χοντρές.

Γνωστή και ως «φακή της Aιγύπτου», η κόκκινη φακή ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Επειδή είναι αποφλοιωμένη, βράζει πολύ γρήγορα (συνήθως είναι έτοιμη σε 15 λεπτά) και έχει πιο γλυκιά και απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής. Eίναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Λόγω, επίσης, της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο.

Οι φακές, όπως και τα άλλα όσπρια, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες -παρέχουν 15 γραμμάρια ινών σε μόλις 1 φλιτζάνι- οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, όχι μόνο λόγω των φυτικών ινών, αλλά και λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν. 

Εκτός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο πεπτικό σύστημα και στην καρδιά, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διαχείριση διαταραχών του σακχάρου, καθώς εμποδίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξηθούν με ταχύ ρυθμό μετά από ένα γεύμα.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X