ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομελέτα με σαλάμι, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυτή η συνταγή για ομελέτα είναι τέλεια για ένα brunch Σαββατοκύριακου, ένα νόστιμο πρωινό ή για δείπνο της Δευτέρας. Η ομελέτα είναι γρήγορη, εύκολη, θρεπτική και χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

Θερμίδες ανά μερίδα: 320

Υλικά

2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 αβγά
50 γρ. σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα.

2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα αβγά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από τα αβγά το κομμένο σαλάμι και το κατσικίσιο τυρί. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα κάλυμμα κατσαρόλας που να ταιριάζει. Μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά ή μέχρι οι πλευρές να αρχίσουν να ψήνονται. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η κορυφή της ομελέτας να είναι ψημένη. Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι για γεύση και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση