ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:19
 

Εκτάκτως στην Άγκυρα Τατάρ και Όζερσαϊ

Στο τουρκικό Προεδρικό για τον «προϋπολογισμό»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εν μέσω συζητήσεων στην «βουλή» για τον «προϋπολογισμό» του νέου έτους, ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ, κλήθηκαν στο τουρκικό προεδρικό. Οι κ. Τατάρ και Όζερσαϊ σπεύδουν στην Άγκυρα, ύστερα από κάλεσμα του Τούρκου Αντιπροέδρου και αρμόδιου μέλους του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου για θέματα Κύπρου, Φουάτ Οκτάϊ.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους δύο τ/κ πολιτικούς να συζητούν στην Άγκυρα με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας διάφορες πτυχές του «προϋπολογισμού», για τις οποίες οι δυο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις.

Οι διαφωνίες για τον «προϋπολογισμό»

Τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ), τα οποία πριν από λίγους μήνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» συμμαχίας, διαφωνούν σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον «προϋπολογισμό» του 2020.

Τι δήλωσε ο Όζερσαϊ

Σε ό,τι αφορά την νέα αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, ο κ. Όζερσαϊ, δήλωσε ότι «ακόμη δεν απελευθερώθηκαν κάποια κονδύλια που εμπεριέχονται στο πρωτόκολλο που υπογράφηκε πρόσφατα (με την Τουρκία). Από την άλλη, κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό, προκύπτει η ανάγκη για την ολοκλήρωση και έγκριση του νέου πρωτοκόλλου. Όπως γνωρίζετε ο κ. Φουάτ Οκτάϊ είναι αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για θέματα Κύπρου».

Ο κ. Όζερσαϊ πρόσθεσε επίσης ότι «σε περίπτωση που (στην Άγκυρα) συζητήσουμε τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις (την χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου κ.α.) θα προβούμε σε αναγκαία ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση στο τουρκικό Προεδρικό δεν αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας και οι κ. Τατάρ και κ. Όζερσαϊ θα επιστρέψουν στο νησί αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X