ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκτάκτως στην Άγκυρα Τατάρ και Όζερσαϊ

Στο τουρκικό Προεδρικό για τον «προϋπολογισμό»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εν μέσω συζητήσεων στην «βουλή» για τον «προϋπολογισμό» του νέου έτους, ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ, κλήθηκαν στο τουρκικό προεδρικό. Οι κ. Τατάρ και Όζερσαϊ σπεύδουν στην Άγκυρα, ύστερα από κάλεσμα του Τούρκου Αντιπροέδρου και αρμόδιου μέλους του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου για θέματα Κύπρου, Φουάτ Οκτάϊ.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους δύο τ/κ πολιτικούς να συζητούν στην Άγκυρα με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας διάφορες πτυχές του «προϋπολογισμού», για τις οποίες οι δυο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις.

Οι διαφωνίες για τον «προϋπολογισμό»

Τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ), τα οποία πριν από λίγους μήνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» συμμαχίας, διαφωνούν σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον «προϋπολογισμό» του 2020.

Τι δήλωσε ο Όζερσαϊ

Σε ό,τι αφορά την νέα αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, ο κ. Όζερσαϊ, δήλωσε ότι «ακόμη δεν απελευθερώθηκαν κάποια κονδύλια που εμπεριέχονται στο πρωτόκολλο που υπογράφηκε πρόσφατα (με την Τουρκία). Από την άλλη, κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό, προκύπτει η ανάγκη για την ολοκλήρωση και έγκριση του νέου πρωτοκόλλου. Όπως γνωρίζετε ο κ. Φουάτ Οκτάϊ είναι αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για θέματα Κύπρου».

Ο κ. Όζερσαϊ πρόσθεσε επίσης ότι «σε περίπτωση που (στην Άγκυρα) συζητήσουμε τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις (την χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου κ.α.) θα προβούμε σε αναγκαία ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση στο τουρκικό Προεδρικό δεν αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας και οι κ. Τατάρ και κ. Όζερσαϊ θα επιστρέψουν στο νησί αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση