ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:16
 

Η τουρκική κοινή γνώμη υποστηρίζει τον Ερντογάν για τους S-400

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υποστηρίζει την γραμμή Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στο ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που αγόρασε η Τουρκία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα παραγωγής των F35, η μεγάλη πλειοψηφία της τουρκικής κοινής γνώμης βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης υποστηρίζει την αγορά των S-400 και θεωρεί ότι η τουρκική κυβέρνηση φέρει την υποχρέωση της αντίστασης στις δυτικές πιέσεις.

Η έρευνα της εταιρίας Optimar πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ολόκληρη την Τουρκία και στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις που αφορούν τα S-400.

Σύμφωνα λοιπόν, με την δημοσκόπηση το 63,2% της τουρκικής κοινής γνώμης υποστηρίζει την γραμμή της κυβέρνησης Ερντογάν στο όλο ζήτημα. Δηλαδή, οι υποστηρικτές της αγοράς των S-400 ξεπερνούν το σημερινό ποσοστό της συντηρητικής κυβερνητικής συμμαχίας.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο σύμμαχος του, το εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ) και το εθνικιστικό Καλό Κόμμα (ΚΚ) υποστηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Επίσης, το 46,6% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της αγοράς των S-400 και της τήρησης αποφασιστικής γραμμής στις σχέσεις με την Δύση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που έρχεται από τους κόλπους του κουρδικού κινήματος. Το 28,6% των ψηφοφόρων του υποστηρίζουν την γραμμή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση, μόλις το 8,9% της τουρκικής κοινωνίας προτείνει την αλλαγή στάσης εκ μέρους της Τουρκίας απέναντι στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X