ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τουρκική κοινή γνώμη υποστηρίζει τον Ερντογάν για τους S-400

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υποστηρίζει την γραμμή Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στο ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που αγόρασε η Τουρκία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα παραγωγής των F35, η μεγάλη πλειοψηφία της τουρκικής κοινής γνώμης βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης υποστηρίζει την αγορά των S-400 και θεωρεί ότι η τουρκική κυβέρνηση φέρει την υποχρέωση της αντίστασης στις δυτικές πιέσεις.

Η έρευνα της εταιρίας Optimar πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ολόκληρη την Τουρκία και στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις που αφορούν τα S-400.

Σύμφωνα λοιπόν, με την δημοσκόπηση το 63,2% της τουρκικής κοινής γνώμης υποστηρίζει την γραμμή της κυβέρνησης Ερντογάν στο όλο ζήτημα. Δηλαδή, οι υποστηρικτές της αγοράς των S-400 ξεπερνούν το σημερινό ποσοστό της συντηρητικής κυβερνητικής συμμαχίας.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο σύμμαχος του, το εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ) και το εθνικιστικό Καλό Κόμμα (ΚΚ) υποστηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Επίσης, το 46,6% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της αγοράς των S-400 και της τήρησης αποφασιστικής γραμμής στις σχέσεις με την Δύση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που έρχεται από τους κόλπους του κουρδικού κινήματος. Το 28,6% των ψηφοφόρων του υποστηρίζουν την γραμμή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση, μόλις το 8,9% της τουρκικής κοινωνίας προτείνει την αλλαγή στάσης εκ μέρους της Τουρκίας απέναντι στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X