ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου για μετάλλαξη Δέλτα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους

Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού

ΑΜΠΕ

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου συνεχίζοντας τις προσπάθειες της Κομισιόν και τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ίδια για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών-μελών.

«Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους», ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η ίδια τόνισε ότι «η πιο μεταδοτική παραλλαγή, η «Δέλτα», που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρουμανία η Επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα « πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι».
« Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαΐλα, ενώ θα επισκεφθεί και κέντρο εμβολιασμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ