ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με σύλληψη του Εσθονού πρόξενου

Συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε έγγραφα με απόρρητες πληροφορίες από έναν Ρώσο πολίτη.

Kathimerini.gr

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ο πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπουλη, Μαρτ Λάττε, τη στιγμή που παραλάμβανε έγγραφα με απόρρητες πληροφορίες από έναν Ρώσο πολίτη.

Σύμφωνα με την FSB, η δραστηριότητα του Εσθονού διπλωμάτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του και έχει σαφή εχθρικό χαρακτήρα έναντι της Ρωσίας. «Σε βάρος του ξένου διπλωμάτη θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με του κανόνες του διεθνούς δικαίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό προξενείο της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη υπηρετούν πέντε πρόξενοι μεταξύ των οποίων και ο Λάττε.

Εσθονία: «Στημένη» η σύλληψη
Για «στημένη» σύλληψη και «πρόκληση» έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι «αβάσιμες».

«Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητα του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη. Πρόκειται για μια πρόκληση. Όλο το συμβάν ήταν στημένο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Αάρι Λέμικ.
Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ