ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι ποινές στην υπόθεση Ρίκκου

3,5 χρόνια στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Δεκαοχτώ μήνες μετά την έναρξη της ποινικής διαδικασίας η αυλαία της υπόθεσης του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτόκριτου και αλλήλων τριών κατηγορουμένων, έπεσε σήμερα, με την ανακοίνωση των ποινών από την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας Λένα Δημητριάδου. Για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου έχει πιβληθεί ποινή φυλάκισης 1,5 χρόνου με τριετή αναστολή, 2,5 τα χρόνια φυλάκισης για τον Παναγιώτη Νεοκλέους, ενώ πρόστιμο 70 χιλιάδες ευρώ έχει επιβληθεί στην εταιρεία. 

11:20 Οι υπόλοιπες ποινές έχουν ως εξής: 1,5 χρόνο για τον Κυπρίζογλου, 2,5 χρόνια για τον Π. Νεοκλέους και 70 χιλιάδες ευρώ για την εταιρεία.

11:17 Με τριετή αναστολή η ποινή Κυπρίζογλου.

11:15 Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου η ποινή σε δύο κατηγορίες είναι 3,5 για δεκασμό δημόσιου λειτουργού και 1,5 χρόνια για κατάχρηση εξουσίας οι ποινές συντρέχουν.

11:10 Αρμόζουσα ποινή για Ρίκκο τα 4.5 χρόνια, για Κυπρίζογλου 1.5 χρόνια, Π. Νεοκλέους 2.5 χρόνια για την εταιρεία 70 χιλιάδες ευρώ.

11:06 Συνεχίζει η πρόεδρος του Δικαστηρίου Λένα Δημητριάδου, που αναφέρει ότι αρμόζουσα ποινή η φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο στην εταιρεία

11:05 Ο δικαστής επιχειρηματολογεί στις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό ποινής. Ελαφρυντικός παράγοντας ότι δεν έχουν διωχθεί όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

11:00 Στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά για επιπτώσεις σε δικηγόρους και εταιρεία  και κυρίως σε επηρεαζόμενα πρόσωπα

10:55 Λαμβάνεται υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο στην επιβολή ποινής.

10:55 Κρίνεται διαφοροποίηση των ποινών Ερωτοκρίτου και εταιρείας σε σχεση με Π. Ν Νεοκλεους και Ανδρέα Κυπρίζογλου.

10:52 Δεν είχαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προταγωνιστικο ρολο. Πρωτοβουλία είχαν ο Ρίκκος Ερωτόκριτου και η εταιρεία Α. Νεοκλέους, αναφέρει ο δικαστής.

10:50 Η παρούσα υπόθεση αναφέρει ο δικαστής, είναι η πρώτη όπου εμπλέκεται ανώτερος θεσμικός αξιωματούχος.

10:45 Ο κ. Χαραλάμπους αναφέρεται στο φαινόμενο διαφθοράς κάνοντας εκτενή αναφορά σε πρόσφατη έκθεση όπου η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με φαινόμενα διαφθοράς.

10:42 Ο κ. Χαραλάμπους παρουσιάζει την νομολογία που λήφθηκε υπόψη για την επιβολή ποινών.

10:40 Οι σοβαρότερες των κατηγοριών αφορoύν τους κατηγορούμενους Ερωτόκριτου, Κυπριζογλου, Νεοκλέους.
Ο δικαστής Χαράλαμπος Χαραλαμπους αναφέρεται στις πρόνοιες του νόμου για τις ποινές που προβλέπονται.

10:37 Ομόφωνη η απόφαση της ποινής εκτός από ένα ζήτημα εκτέλεσης ποινής

10:35 Ξεκινά η διαδικασία επιβολής των ποινών

10:20 Κατάμεστη η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ενώ στην αίθουσα βρίσκονται ήδη οι τρεις ένοχοι.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση