ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειστά τα χαρτιά του Προέδρου για τα μέτρα

Εντός Προεδρικού έμειναν τα όσα συζητήθηκαν για την σταδιακή άρση των μέτρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αύριο Τετάρτη το Υπουργικό αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ποια μέτρα θα αρθούν μετά και την σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε χαμηλά νούμερα.

Τα όσα συζητήθηκαν σήμερα μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική και την παρουσία των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών δεν έχουν διαρρεύσει με τον Πρόεδρο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα ενδεχομένως για να μην ασκηθούν πιέσεις από διάφορες ομάδες και σύνολα.

15 κρούσματα αλλά δεν αλλάζει η θετική εικόνα 

Άλλα 15 νέα κρούσματα σε 2,999 δειγματοληψίες ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (28/04) η επιδημιολογική ομάδα του υπουργείου Υγείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 837.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι η ώρα 4 το απόγευμα της Τρίτης, συνολικά 17,014 εργαστηριακές εξετάσεις.  Η Επιστημονική Ομάδα θεωρεί ότι ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, παρότι αυξημένος, δεν ανατρέπει τη θετική επιδημιολογική εικόνα που αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

21:29 - Κατεχόμενα: 8.000 τεστ σε εργαζόμενους 

Θα διενεργηθούν 8.000 τεστ σε εργαζόμενους στους τομείς της οικονομίας που θα ανοίξουν, ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Μιλώντας στα κατεχόμενα ενώπιον της «βουλής», ο κ. Πιλλί είπε ότι σχεδιάζουν να διενεργήσουν 6.000 τεστ μέχρι το Σάββατο και τα υπόλοιπα αργότερα.

Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και ότι έχουν 6.000 γρήγορα τεστ και άλλα 5.000 τεστ τύπου PCR. «Ο πόλεμος δεν τελείωσε» κατέληξε ο κ. Πιλλί.

20:38 - ΥΠΕΞ: 4 χιλιάδες άτομα θα επαναπατριστούν μέχρι τέλος Απριλίου

19:50 - Κανένα θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα

Από 372 διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που υπήρξαν στα κατεχόμενα είναι 108.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί ενημέρωσε σήμερα την «βουλή» για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται.

19:38 - Ακόμη 4 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς

19:10 - Αρχιεπίσκοπος: Οι γιατροί να κάνουν την δουλειά τους

18:00 - Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

- Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί 727 εργαστηριακές διαγνώσεις, με 2 θετικά αποτελέσματα,
- Από σύνολο 237 εργαστηριακές εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν 6 κρούσματα,
- Από σύνολο 210 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα,
- Ένα δείγμα που ολοκληρώθηκε από άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, ήταν θετικό,
- Από σύνολο 920 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα,
- Από σύνολο 93 εργαστηριακών διαγνώσεων από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό αποτέλεσμα,
- Από σύνολο 508 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα, και
- Από σύνολο 285 διαγνώσεων από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο 800 ατόμων, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 17,014 εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων ολοκληρώθηκε. Από τα 800 άτομα που αποδέχτηκαν να συμμετάσχουν, προσήλθαν για δειγματοληψία 779 και από αυτά εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 837 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Η Επιστημονική Ομάδα θεωρεί ότι ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, παρότι αυξημένος, δεν ανατρέπει τη θετική επιδημιολογική εικόνα που αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως γνωρίζετε, σήμερα ενημερώσαμε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενόψει του σχεδιασμού για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν αύριο από το υπουργικό συμβούλιο και των ανακοινώσεων που θα γίνουν από την κυβέρνηση, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Τα κρούσματα παγκόσμια ξεπέρασαν τα 3,080 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των θανάτων έφτασε τις 213,000. Πέραν των 932,000 ασθενών ανέρρωσαν πλήρως. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου του συνόλου των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε την άρση του Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων και τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε την άρση των Διαταγμάτων που αφορούν στις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες μη επείγουσες παρεμβάσεις.

Τα νοσηλευτήρια του τόπου μας, δημόσια και ιδιωτικά, θα πρέπει με προσοχή να επανέλθουν σε πλήρη δραστηριοποίηση. Η επάνοδος αυτή θα πρέπει να γίνει με αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, που καθημερινά αναφέρουμε, τόσο από τα νοσηλευτήρια όσο και από τους ασθενείς. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η προσφορά με υπομονή και ασφάλεια σωστής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους την έχουν ανάγκη. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να πάμε στον γιατρό, στα νοσοκομεία. Θα πρέπει όμως να συμμορφωνόμαστε πλήρως με τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες που εκδίδονται από κάθε νοσοκομείο.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε και ενισχύουμε το Σύστημα Υγείας. Μένουμε υγιείς και βοηθάμε την επανεκκίνηση της πατρίδας μας.

16:51 - Διευκρινίσεις ΟΚΥπΥ για την λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων

16:26 - Υπ. Υγείας: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα 

16:10 - Αρχίζει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

15:45 - Περδίος: Ίσως να έχουμε τους πρώτους τουρίστες τον Ιούλιο

15:42 - ΓΝ Πάφου: 70 ασθενείς δέχθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία

15:25 - Infographics: Νέα στοιχεία για την πορεία του ιού στην Κύπρο

14:08 - Με αναλυτή για ανίχνευση ιού covid – 19 το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:05 - Άντρος: Παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των ενοικίων

14:00 - Περδίκης προς Πετρίδη: Δώστε αμέσως μια δίκαιη λύση για τα ενοίκια

13:57 - Εκατοντάδες παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα κατεχόμενα

13:23 - Σε έξαρση οι ηλεκτρονικές απάτες στο διαδίκτυο

12:56 - Δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις η ΠΕΟ για όρους απασχόλησης εργαζομένων

12:54 - Επαναπατρισθέντες υπό καραντίνα, μια διαδικασία για χιλιάδες πολίτες

12:49 - Nέο τηλεφωνικό κέντρο για επαναπατρισθέντες

12:46 - Οι οργανωμένοι γονείς αναμένουν ότι θα υλοποιηθούν άμεσα ο σχεδιασμός για τη Δημοτική

12:44 - 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

12:42 - Καραγιάννης: Ήρθε η ώρα να αρθούν τα μέτρα

12:00 - Την Τετάρτη όλες οι αποφάσεις για άρση των μέτρων περιορισμού

11:37 - Ολοκληρώνεται ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων

11:36 - Τρία ύποπτα περιστατικά από το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς

11:32 - Μείωση €452 εκατομμύρια στις καταθέσεις τον Μάρτιο

11:15 - EurEau: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού

11:04 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

10:48 - #PoliticsBlog Η άρση των μέτρων και ο τετραγωνισμός του κύκλου

09:46 - Σε ακόμη μια υπεραγορά εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

08:41 - Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

08:08 - ΚΕ για χαλάρωση μέτρων: Ο Πρόεδρος δεν δέχεται πιέσεις από οποιονδήποτε

07:46 - Στις 69 οι καταγγελίες της Αστυνομίας το τελευταίο 12ωρο για παραβίαση του διατάγματος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση