ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι και οι πλούσιοι ενοικιάζουν, πλεόν, στο Λονδίνο

Αυτό λόγω αύξησης του τέλους χαρτοσήμου για ακριβές κατοικίες

Παρόλο που η «γενιά του ενοικίου» του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον αποθαρρυνθεί από ιδιοκατοίκηση λόγω υψηλής τιμής των ακίνητων, η ενοικίαση είναι επίσης σε άνοδο ανάμεσα σε μια πολύ διαφορετική ομάδα:  των υπερ-πλουσίων του Λονδίνου, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της FT.

Μετά και που το τέλος χαρτοσήμου αυξήθηκε για τις ακριβές κατοικίες, συνεχίζει το δημοσίευμα, και οι τιμές άρχισαν να μειώνονται σε πλουσιότερες περιοχές της πρωτεύουσας, οι δυνητικοί αγοραστές των κατοικιών αξίας άνω των  10 εκατ. στερλινών όλο και περισσότεροι επιλέγουν να γίνουν ενοικιαστές.

Πράκτορες δήλωσαν ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit και οι ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των υπεράκτιων εταιρειών για τις αγορές ακινήτων μετά την διαρροή των εγγράφων του Παναμά, μπορεί να προσθέσουν στην στροφή των Βρετανών εναντίον της ΕΕ.

Ο αριθμός των προσφορών για σπίτια αξίας άνω των 10 εκατ. στερλινών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2011, και αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο από τον Μάρτη 2015 μέχρι τον Μάρτη 2016, σύμφωνα με στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Knight Frank.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις των εν λόγω κατοικιών μειώθηκαν σε 138 το προηγούμενο έτος από το μέγιστο αριθμό των 206 ένα χρόνο νωρίτερα - μια πτώση της τάξης του 33 τοις εκατό.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση