ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία για αναδιάρθρωση της Aristo Developers

Συμφωνήθηκαν οι όροι με Τρ. Κύπρου – Αναμένονται ανακοινώσεις

To ένα μετά το άλλο φαίνεται πως κλείνουν τα μέτωπα των μεγάλων αναδιαρθρώσεων στην Τράπεζα Κύπρου. Τελευταία εξέλιξη αφορά την αναδιάρθρωση της Aristo Developers η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί και απομένουν τα τυπικά. Η αναδιάρθρωση της εταιρείας του πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και πρώην μεγαλομετόχου Θεόδωρου Αριστοδήμου ήταν ένα από τα τελευταία ανοικτά μέτωπα στο τμήμα του Euan Hamilton και φαίνεται πως πλέον και αυτό έχει κλείσει.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει στο παρόν στάδιο λεπτομέρειες για τις πρόνοιες της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, εντούτοις αναμένονται ανακοινώσεις τα επόμενα 24ωρα. Σε διάφορες ανακοινώσεις της Dolphin Capital Investors αναφερόταν πως ο δανεισμός της εταιρείας στην οποία ελέγχει το 49% από την Τράπεζα Κύπρου ανερχόταν σε 260 εκατ. ευρώ.

UPDATE: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία πρόκειται να αποπληρώσει πλήρως τον δανεισμό της μέσω ανταλλαγής ακινήτων με χρέος.

Η Dolphin Capital Investors είχε ανακοινώσει πως εξέταζε τρόπους αποχώρησης της από την Aristo Developers είτε μέσω εισαγωγής των μετοχών της τελευταίας στο χρηματιστήριο είτε μέσω κατευθείαν πώλησης σε άλλους ενδιαφερόμενους. Η DCI έχει συμπεριλάβει την Aristo Developers στα εκτός πυρήνα περιουσιακά της στοιχεία.

Η αναδιάρθρωση της Aristo είναι μία από τις πλέον ιδιαίτερες της τράπεζας, λόγω της πρότερης σχέσης των δύο πλευρών αλλά και επειδή ο Θ. Αριστοδήμου και η Τρ. Κύπρου βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση