ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:39
 

Στην συζήτηση και τα μεταχειρισμένα για τις επιδοτήσεις

Διαφοροποείται το σχέδιο και οριστικοποιείται μέχρι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο

Newsroom K

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις και οι ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τους συνδέσμους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και με τους εισαγωγείς των καινούργιων αυτοκινήτων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου επιδότησης για απόσυρση παλαιών οχημάτων που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να τεθεί ξανά, με αναλυτικές λεπτομέρειες σε επόμενη συνεδρία.

Δεν αποκλείεται, σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών, να υπάρξουν δύο ξεχωριστά σχέδια τα οποία είτε θα προχωρήσουν μαζί ή το καθένα ξεχωριστά. Σημείωσε ότι υπάρχει ήδη εγκριμένο σχέδιο το οποίο είναι σε ισχύ σήμερα και αφορά τα καινούργια αυτοκίνητα και την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Βάσει του σχεδίου, με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με συγκεκριμένου τύπου μηχανής για χαμηλή εκπομπή ρύπων,  σε συνδυασμό με την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου δίνεται επιδότηση δύο χιλιάδων ευρώ.

Επίσης για την αγορά ηλεκτρικού καινούργιου αυτοκινήτου θα υπάρχει επιδότηση πέντε χιλιάδων ευρώ και αν θα αποσύρεται και ρυπογόνο αυτοκίνητο θα παρέχεται επιπλέον δύο χιλιάδες ευρώ. Επομένως ανέφερε ο κ. Καρούσος, μπορεί κάποιος που θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έχει να αποσύρει και παλιό αυτοκίνητο να πάρει μέχρι 7 χιλιάδες ευρώ χορηγία από το κράτος.  Συνολικά το κονδύλι του προγράμματος ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί ο αριθμός των αιτήσεων τότε θα δοθεί προτεραιότητα αναλόγως με το πόσο ρυπογόνο είναι το αυτοκίνητο που θα αποσυρθεί. «Είναι ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά το αξιοποιούμε και θα βοηθήσει για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, με τη μείωση των ρύπων» επισήμανε ο κ. Καρούσος ενώ πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλα σχέδια.

Όσον αφορά την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για την αγορά καινούργιων ή την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η περίοδος των αιτήσεων θα διαρκέσει ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X