ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:22
 

Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες: Το τουρκικό εμπάργκο πλήττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα

Υποστηρίζουν ότι ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα στη βάση κανόνων που θα διαχειρίζονται θεσμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μονομερείς πράξεις όπως το τουρκικό εμπάργκο στα υπό κυπριακής σημαία πλοία, καταδικάζονται απερίφραστα από την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), ανέφερε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της Claes Berglund, από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του ο κ.Berglund ανέφερε ότι η Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών υποστηρίζει ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα στη βάση κανόνων που θα διαχειρίζονται θεσμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως "καταδικάζουμε έντονα μονομερείς πράξεις - όπως το τουρκικό εμπάργκο στα υπό κυπριακή σημαία πλοία, πολλά από τα οποία ανήκουν σε Ευρωπαίους πλοιοκτήτες - που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών ή στοχοποιούν συγκεκριμένα έθνη ώστε να τα αποτρέψουν από το να παρέχουν μεταφορικές υπηρεσίες".

Ως εκ τούτου πρόσθεσε, σε στενή συνεργασία με το ΚΝΕ, η ECSA προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στοχεύοντας στην άρση "αυτής της μονομερούς περιοριστικής πράξης, που πλήττει την ευρωπαϊκή ναυτιλία".

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), Esben Poulsson, ευχήθηκε όπως το χρονίζον αυτό πρόβλημα επιλυθεί το συντομότερο, καθώς απασχολεί όλα τα μέλη του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Στον χαιρετισμό τους, οι δυο άνδρες υπογράμμισαν το ρόλο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου χαρακτηρίζοντας το ως "πρότυπο συνεργάτη", σημειώνοντας την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν στην χάραξη πολιτικής για την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία.

Εξάλλου ο απερχόμενος Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε αναφορά στα 30 χρόνια ίδρυσης του Επιμελητηρίου καθώς και τη δράση και προσφορά του, τονίζοντας πως η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το παράνομο τουρκικό εμπάργκο.

Υπέδειξε δε ότι η άρση του παράνομου εμπάργκο, θα παρείχε μια ισχυρή ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρου του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος.

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ναυτιλία, ενόψει εφαρμογής της απόφασης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων, από τον Ιανουάριο του 2020, λέγοντας πως η ενεργός συμμετοχή του ΚΝΕ στo ICS και ECSA είναι σημαντική, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της κυπριακής ναυτιλίας και των μελών του Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται πως πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, για την περίοδο 2019-2021, εξελέγη ο Φίλιππος Φιλής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X